Rootsi ralli lõpetas Craig Breen teise kohaga. Foto: Reuters/Scanpix
WRC
7. detsember 2018, 12:59

Töötu rallitäht: meie spordialal talendist alati ei piisa (1)

Autoralli MM-sarjas tänavu 11. koha saanud iirlane Craig Breen on hetkel töötu. Senises meeskonnas ehk Citroenis talle ruumi pole.

Breen alustas hooaega tegelikult hästi, kui teenis teisel etapil ehk Rootsi rallil teise koha. Hiljem enam nii säravaid tulemusi enam ei tulnud. Tõsi, Walesi ralli neljandat kohta võib kindlasti pidada kordaminekuks.

Kuid kahe hooaja vahel saabus karm reaalsus: Citroen palkas põhisõitjateks Sebastien Ogier’ ja Esapekka Lappi, kolmandast autost otsustas Prantsusmaa tiim loobuda.

Nüüd otsib Breen võimalusi, kuidas rallit edasi sõita. „Püüan meeleheitlikult midagi kokku panna,“ vahendab RTE tema sõnu. „Olen pettunud, et oma kohast Citroenis ilma jäime. Usun, et kõike arvesse võttes tegime tegelikult head tööd. Kui süvitsi uurida, miks me ei suutnud loodetud tulemust saavutada, siis ilmneb, et paljuski oli tegemist ebaõnnega.“

Craig Breeni stiilinäide Argentina rallilt. Foto: AFP/Scanpix

Ta jätkas: „Aasta oli keeruline. Tiimi atmosfäär polnud parim, sest sõitjad pidevalt vahetusid. Proovisime endast parima anda. Kahjuks on tegemist spordialaga, kus talendist alati ei piisa. Ma ei saa minna igapäevaselt hoovi harjutama. Vajame palju finantsilist sisendit, et end tippu viia. Päeva lõpuks teen siiski oma unelmate tööd.“

28aastane iirlane on MM-sarjas karjääri jooksul võitnud 12 kiiruskatset ja jõudnud kahel korral poodiumile.