Arnett Moultrie näitas kohe oma esimeses etteastes, et on mängumees ja võimeline korvialust valitsema.Foto: Martin Ahven
Korvpall
7. detsember 2018, 19:43

GALERII | Kurbas ja Moultrie tegid võimsa debüüdi ning Kalev alistas Permi meeskonna

Pärast koondisepausi jätkuvad korvpalli Ühisliiga mängud ning BC Kalev/Cramo parandas turniiritabelis veelgi positsiooni, alistades Permi Parma 93:82.

Pärast 20:20 lõppenud tasavägist avaveerandit ladus Kalev edule aluse tugeva teise perioodiga. Eesti meisterklubil tuli välja sisuliselt ideaalne veerandaeg, mis võideti 27:15 ja suureks vaheajaks pääseti ette 47:35! Kolmanda veerandi järel juhiti 70:57 ja edu ei antud lõpuni käest. Võimsa debüüdi Kalevi ridades tegid nii tsenter Arnett Moultrie (16 p, 9 lp) kui ka hiljuti Poolast Gliwicest lahkunud äär Tanel Kurbas (12 p).

Teise perioodi hakatuseks hoiti vastased nelja esimese minuti jooksul kolme punkti peal - viskeid suudeti nii palju segada, et pallid keerasid rõngast välja. Hea kaitse toel saavutati enesekindlus rünnakul, kus nii Chavaughn Lewis, Branko Mirkovic, Kristjan Kangur, Kurbas kui ka Moultrie tabasid mitte just kõige kergemaid viskeid. Väga hästi sekkus Martin Dorbek, kelle arvele kogunes poolajaga 4 punkti, 4 korvisöötu ja 2 vaheltlõiget ning kelle platsil olles jäid kalevlased 12 punktiga plussi.

Kolmandal veerandil jätkas Kalev oma müstilist viskekontserti. Esimese pooltunni järel oli 42 viskest tabatud koguni 30 (kahesed 34/27, kolmesed 8/3) ehk 70 protsenti! Parma hakkas väga kõvasti vastu, käis heatasemeline mäng, kuid Kalev pidas vastu ja suurendas perioodiga edu ühe punkti võrra. Lõpuveerand oli närvilisem, aga võitjas kahtlust ei tekkinud. Mirkovic tõi 20, kaotajaile Tyler Larson 26 punkti.

Kalev sai viie kaotuse kõrvale neljanda võidu ja kindlustas Ühisliiga tabelis seitsmendat kohta. Parma jätkab kahe võidu ja kuue kaotusega. Järgmise mängu peab Kalev 16. detsembril võõrsil Astanaga.