Rain Veideman viskas täna 28 punkti.Foto: Facebook / Mantova
Korvpall
9. detsember 2018, 16:58

Rain Veideman: mind võeti ülihästi vastu, läksin mängule väga hea tundega

Mantova korvpallimeeskonna Itaalia esiliigas Cagliari vastu 86:85 võiduni vedanud, 28 punkti visanud Rain Veideman ütles, et sai mängule minna väga hea tundega ja see aitas edukalt tegutseda.

"Mind võeti siia jõudes ülihästi vastu, olen esimesest päevast saati natuke üllatunudki. Üks mängija on Udine päevilt tuttav, tiimikeemia on väga hea," rääkis kolmapäeval Mantovaga lepingu sõlminud Veideman telefonivestluses Õhtulehele.

"Sain kolme päevaga kaitse ja rünnaku põhiasjad selgeks. Tegelikult ootasin huviga, kuidas on selles liigas taas "number kahe" positsioonil mängida - olin eelmisel aastal Udines terve hooaja ju mängujuhi kohal. Vormil pole häda midagi ja oma positsioonil on hea mängida," hindas Veideman suurt punktisaaki.

"Eelmine aasta andis hästi palju juurde, aga sain ka selgeks, et mängujuhi koht on minu jaoks kõige rohkem ikka viieks kuni kümneks minutiks."

Kui kaht meeskonda võrrelda, siis paberil tundub mullune Udine Veidemanile praegusest Mantovast tugevam. "Samas on siin sel hooajal juba vahetatud treenerit ja uuel aastal on eesliini võimalik üks mängija juurde võtta - üks suur äär oli perekondlikel põhjustel lahkunud, enne jaanuari aga ei tohi uut mängijat registreerida."

Ehkki tänase vastase Cagliari näol on tegemist Idadivisjoni viimase meeskonnaga, ei ole Veidemani sõnul ses ühtlases liigas kellelgi ühtegi kerget mängu. "Udine, kes asub meist tabelis eespool, võitis neid eelmisel nädalal alles lisaajal," tõi ta näite.