Siim-Sander Vene mängujärgne žest on üheseltmõistetav.Foto: Facebook / Fuenlabrada
Korvpall
9. detsember 2018, 17:16

Siim-Sander Vene uuest klubist: öeldi, et meil on üle 120 kombinatsiooni!

Sel nädalal Hispaania klubisse Fuenlabrada siirdunud Siim-Sander Vene aitas oma uue tööandja kohe 94:89 võiduni eelmise leivaisa Manresa vastu, kuid eestlasest palluri sõnul see duell temas erilist erutust ei tekitanud.

"Kui lähed uude kohta, on tahtmine alati üleval, mingit lisamotivatsiooni pole vaja otsida," kommenteeris Vene oma 14 punkti. "Tahtmine Manresale koht kätte näidata? Kui, siis minimaalselt. Mingit vimma ei tekkinud, neil lihtsalt polnud võimalik minnuga lepingut pikendada, lahku läksime sõbralikult."

Kui kaht meeskonda võrrelda, siis Vene sõnul on Manresal kindlam, Fuenlabradal aga veidi vabam mängujoonis, kus igast detailist ei pea kramplikult kinni pidama. "Siin on emotsioone rohkem, tiimis on kuumaverelisi ladina-ameerika mehi. Manresas oli rahulikum seltskond. Kui mäng läheb hästi, on emotsionaalsus kindlasti hea asi, kui kisub kehvemaks, siis võib-olla jälle pärsib," arutles eestlasest ääremängija.

Täna igatahes kerkis 28 punktiga Fuenlabrada suurimaks korvikütiks mehhiklasest tagamees Francisco Cruz, kes mõni aasta tagasi käis Riia VEFi koosseisus ka Tallinnas mängimas.

Ehkki Venel jäi vahepeal sisse kuu aja pikkune mängupaus, aitas kaks Eesti koondise mängu tema hinnangul tunnetuse enam-vähem tagasi saada. Seetõttu ei tekitanud ka peatreener Nestor Garcia poolt kohene algviisikusse nimetamine temas värinat.

"Täna polnud tunnet, nagu ma poleks kaua mänginud. Meeskonna mängujoonis pole midagi üle mõistuse. Mulle küll öeldi, et meil on üle 120 kombinatsiooni! Eks nendega harjumine võtab aega. Ma küll pole kindel, kas selle numbriga tehti nalja või mitte," muheles Vene. "Kombinatsioone tõepoolest jätkub, minu siin oldud päevade jooksul oleme neid umbes 15 tükki läbi käinud."