Ronnie O'Sullivan värskelt võidetud karikaga. Foto: PA Images/Scanpix
Spordivaria
10. detsember 2018, 00:45

Järjekordse rekordi purustanud Ronnie O'Sullivan: ilmselt suren enne ära, kui keegi sellele rekordile lähedale jõuab (6)

Snuukri Suurbritannia meistrivõistlused võitis juba seitsmendat korda Ronnie O'Sullivan, kes sai finaalis 10:6 jagu Mark Allenist.

Esmakordselt võitis O'Sullivan UK Championshipi aastal 1993, kui alistas finaalis Stephen Hendry. Järgmised triumfid pärinevad aastatest 1997, 2001, 2007, 2014, 2017 ja 2018. Tänavuse võiduga kaasnes auhinnatšekk 170 000 naelale.

Ronnie O'Sullivan (vasakul) ja Mark Allen. Foto: PA Images/Scanpix

O'Sullivanist sai ühtlasi ainus mängija, kes on UK Championshipi võitnud seitsmel korral. Kuus võitu on kirjas Steve Davisel, viie peal on Stephen Hendry.

Hendryst möödus ta aga veelgi olulisemas arvestuses. Nimelt on O'Sullivan nüüd võitnud 19 Triple Crowni turniiri, mille sekka kuuluvad lisaks UK Championshipile ka The Masters ja MM. Hendry on 18 võidu peal, kuid tegevmängijatest järgneb O'Sullivanile John Higgins, kellel on kirjas üheksa võitu. "Ilmselt suren enne ära, kui keegi sellele rekordile lähedale jõuab," tunnistas Ronnie pärast tänast finaali.

Kuigi O'Sullivan pidas tänavuse turniiri ajal juba 43. sünnipäeva, jätkab ta snuukrimaailma valitsemist. Tänavu on ta võitnud ka Shanghai Mastersi ja Champion of Championsi. Eelmisel hooajal võitis ta kokku viis turniiri.