Martin Fourcade ei tundnud end Pokljukas suusarajal hästi.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
10. detsember 2018, 10:05

Ebaõnnestunud Martin Fourcade: ma ei mõista, mis mu kehas toimub

Laskesuusakuningas Martin Fourcade lausus pärast ebaõnnestunud nädalalõppu Pokljukas, et tema keha ei toimi nii nagu peaks.

Kui neljapäeval individuaaldistantsil sai ta tänu täpsele laskmisele võidu kätte, siis päev hiljem sprindis pidi ta leppima 24. kohaga ning pühapäeval astus pärast neljandat lasketiiru sootuks rajalt maha.

Kusjuures prantslane suusatas Pokljukas enda standarditega võrreldes silmanähtavalt kehvasti (sprindis 38. suusaaeg, kaotust Johannes Thingnes Bö'le 1.11,7).

"Ma ei mõista, mis mu kehas toimub," lausus ta Prantsusmaa spordilehele L'Equipe. "Need tunded pole mulle omased ega vasta minu standarditele. Ma ei suuda arvestatava kiirusega suusatada ja ma ei tea, miks.

Kas mul on mingi viirus? Lihtsalt kehv vorm? Eelistaksin, et mul oleks kõhuviirus või mingi muu selge põhjus, aga kahjuks mingit nähtavat muret pole.

Põhjus ei saa olla treeningutes, sest valmistusime novembris ettevaatlikult ja eelmisel (üle-eelmisel - toim.) nädalal sujusid asjad hästi. Segateatevõistlusel oli veel kõik hästi.

Ent pärast seda... enesetunne on olnud tavapärasest kehvem. Aga olen veendunud, et see möödub kiiresti. Loodetavasti nädala, mitte kuuga.

Juba neljapäevane individuaaldistants andis hoiatava signaali. Ma küll võitsin, aga südames tundsin, et kõik ei toimi nii nagu peaks. Puhkan nüüd väheke [enne reedel algavat Hochfilzeni MK-etappi]."

MK-sarja kokkuvõttes hoiab eelmise seitsme hooaja võidumees kolme võistluse järel 77 punktiga 11. kohta. Liider J. T. Bö on kogunud 156 silma.