Marten Männi.Foto: Erakogu
Auto-Moto uudised
10. detsember 2018, 12:32

Eesti jetisportlane kihutas maailmakarikal esikümnesse

Tais Pattayas sõideti möödunud nädalavahetusel selle aasta jetispordi maailmakarikavõistlused King’s Cup. Marten Männi startis koos konkurentidega MM-sarjast klassis Pro Ski GP ja nelja sõidu kokkuvõttes kuulus talle kaheksas koht.

Nädalavahetusele pani ilusa punkti viimase sõidu neljas koht. See andis hea tunde enne sellel nädalal sõidetavat maailmameistrivõistluste viimast etappi. 

Kahes esimeses sõidus oli Marten Männi üheksas, kolmandas üheteistkümnes ja viimases neljas. Nelja sõidu kokkuvõttes tuli üldvõitjaks viimase sõidu võitja Raphael Maurin, teine oli Quinten Bossche ja kolmas Kevin Reiterer.

“Oli üsna keeruline võistlus," lausus Männi pressiteate vahendusel. "Tegime palju tööd, et saada jeti seaded sobivaks ja startidega oli probleeme. Kuigi esimese kolme vooru tulemused seda ei näidanud, siis tundsin, et kiirus on meil olemas. Viimases stardis sain hästi minema ja seeläbi ka esiotsa meestega võidelda kuni lõpuni. Suured tänud kogu tiimile, kes tegid ära suure töö nii enne võistlust kui selle ajal."

Alates homsest sõidetakse Araabia Ühendemiraatides, Sharjah’s selle aasta viimane jetispordi MM-etapp. Männi hoiab seal Ski GP1 klassis seitsmendat kohta. Maailma jooksvas edetabelis, kus võetakse arvesse nii teisi tiitlivõistlusi kui ka kohalikke meistrivõistlusi, on Männi liider. Ta võitis tänavu Euroopa meistrivõistlustelt hõbeda ja pronksi võitnud ning krooniti Põhjamaade ja Eesti tšempioniks.