VUTIELIIT: vasakul maailma parim naisjalgpallur Ada Hegerberg, keskel parim meesjalgpallur Luka Modric ja paremal parim kuni 21aastane meesjalgpallur Kylian Mbappe. Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
10. detsember 2018, 14:16

SKANDAAL! Maailma parimaid jalgpallureid valis ajakirjanik, keda pole olemas

Tuleb välja, et Ballon d'Ori ehk maailma parima jalgpalluri valimisel osales ajakirjanik, keda tegelikult pole olemas.

Jutt käib Komooride (tilluke Aafrika saareriik) reporterist Abdou Boinast, kelle esiviisik oli järgmine: Kylian Mbappe, Luka Modric, Cristiano Ronaldo, Eden Hazard ja Mohamed Salah.

Nüüd kirjutab kohalik väljaanne Al-watman, et Boina tööandjaks märgitud albaladcomores.com lõpetas tegevuse aastal 2012.

"Arvasin, et näen hallutsinatsioone, kui lugesin, et Albalad Comores endiselt eksisteerib," vahendab Hispaania väljaanne Marca Komooride ajakirjaniku Toiminou Abdou sõnu.

"See väljaanne pani kuus aastat tagasi pillid kotti ja seal polnudki kunagi Abdou Boina nimelist reporterit."

Komooride ajakirjandusseltsi president Stepahne Ahamadi lisas: "Pole mingit jälge kellestki Abodu Boinast. Mõistaksin France Football'i viga, kui too ajakirjanik töötaks lihtsalt mujal, kuid sellist persooni pole olemaski."

Hääletusel ilmnes veel üks probleem. Trinidad ja Tobago ajakirjanik Lasana Liburd väitis, et tema valik läks kirja pööratud järjekorras.