Zakaria Beglarišvili.Foto: Tiina Kõrtsini
Jalgpall
11. detsember 2018, 16:28

Eesti kodanikuks saav Gruusia jalgpallur Zakaria Beglarišvili: ma armastan Eestit! (8)

Tänavusel aastal Eesti meistriliiga parimaks jalgpalluriks valitud grusiin Zakaria Beglarišvili läbis eksamite kadalipu ning saab endale Eesti kodakondsuse. 

Sel aastal Tallinna Flora särgis 30 väravat löönud ning 22 resultatiivset söötu jaganud Beglarišvili tegi keeleeksami täpselt kuu aega tagasi 11. novembril. Täna sai ta lõpuks tulemused teada ning võis rõõmustada! 

"Eksam läks päris hästi," sõnas ta rõõmsalt Õhtulehele. "Ma ei muretsenud, aga täna oli küll natuke pinge sees. Ma olen nii õnnelik! Ma tahtsin Eesti kodanik olla ja ma olen Eestis kaua elanud ja Eesti on mulle palju andnud. Ma armastan Eestit!

Eksami läbimiseks oli tarvis saada 100st punktist 60, tema sai 81.

"Ega ma nii palju ei oodanudki," muheles ta telefoni.

Juba varem oli ta edukalt läbinud põhiseaduse ja kodakondsuse seaduse tundmise eksami.

Nüüd on veel tarvis veidi paberimajandusega tegeleda ja aasta lõpuks peaks tal Eesti pass käes olema. Gruusia passist peab ta seetõttu loobuma. 

"Natuke on muidugi sellest kahju, aga Eesti on mulle tähtsuselt sama nagu Gruusia. Eesti on minu kodu," lausus Beglarišvili.

Uuel aastal soovib ta Eesti koondisse jõuda. Ta on korra küll esindanud Gruusia rahvuskoondist (Eesti vastu!), kuid kuna tegemist oli sõprusmänguga, ei takista see tal meie koondise sinist särki kanda. 

"Muidugi loodan (koondisekutset), tahan Eesti koondise eest mängida," tõdes ta. "Mul on vaja mängida veel paremini kui varem. See on minu eesmärk." 

Samuti pürgib ta kahe hooaja vahel välismaale. Flora otsib talle sobivat kosilast ning kui tuleb hea pakkumine, on ta nõus uuest koduriigist lahkuma.