Kregor Zirk.Foto: Martin Ahven
Ujumine
12. detsember 2018, 11:38

Kregor Zirk MMist: müstika, hea tunne ei kajastu tulemustes (1)

Eesti parim ujuja Kregor Zirk tammub juba teist tiitlivõistlust järjest justkui nõiaringis – enesetunne on hea, paraku piirdub ta oodatust kehvemate tulemustega.

Hiinas jätkuva lühiraja MMi teisel päeval olid kavas 19aastase tartlase trumpalad: 200 m vabalt ja 100 m liblikat. Mullusel lühiraja EMil tuli ta pikemal distantsil koguni neljandaks, läbides võistlusmaa 1.43,84ga. Nüüd piirdus ajaga 1.45,51, mis andis 23. koha.

"Kui võrdleme tulemusi täpselt aasta taguse EMiga, siis on ilmselgelt näha, et need pole head," rääkis Zirk pärast kaht etteastet. "Ma ise ka ei tea, mis on valesti läinud. Enda arust olen piisavalt tööd teinud ja korralikult MMiks valmistunud. Tegelikult oli enne starti soojendusel üpris hea tunne, mis ei kajastu kahjuks tulemustes. See ongi kõige suurem müstika. Suvel oli pika raja EMil sarnane olukord."

200 m kroolis näitasid paljud eestlase rivaalid vinget kiirust, finaali viis aeg 1.42,90. Ent 100 m liblikujumises piisas poolfinaali jõudmiseks 51,35st. Zirgi hinnangul oli see talle jõukohane tulemus. "Üllatav, et edasi pääses nõrgema ajaga kui eelmisel aastal EMil," märkis Eesti rekordi 50,90 omanik.

Zirgi kahe soorituse vahel oli lühike hingetõmbepaus, kuid see ei ole põhjus, miks tema tulemused jäid oodatust kesisemateks. "Natuke raske oli küll," arutles Türgis baseeruvas profiklubis harjutav sportlane. "Lootsin 100 m liblikat alustada positiivsema emotsiooniga. Samas arvan, et suutsin üpris hästi ära taastuda. Olen varemgi nii väikse vahega startinud."

Mida treenerid ütlevad? "Pigem küsisid nad minult, mida ma tunnen," vastas ta. "Tom (kanadalasest juhendaja Rushton – toim) pole videopilti näinud, kuid vaheaegade põhjal arvab sama mida mina – 200 krooli lõpp muutus raskeks. Läks samamoodi nagu eile 200 m liblikujumises."

Kui hästi hiinlased MMi korraldamisega hakkama saavad? "Toit on võib-olla natuke ühekülgne, iga lõuna ja õhtu on täpselt sama toit. Eks see hakkab vaikselt ära tüütama. Aga kõik muu on superluks!" nentis Zirk, kellel on ees veel üks individuaalne etteaste, 100 m vabalt.