Stephen Curry.Foto: AFP/Scanpix
Korvpall
12. detsember 2018, 12:20

NBA staar ei usu, et inimesed Kuul käisid, NASA kutsus mehe külla, õpetajad kiruvad teda maapõhja (12)

Kolmel korral Golden State Warriorsi ridades korvpalliliiga NBA meistriks tulnud Stephen Curry ütles hiljuti, et tema arvates pole inimesed Kuul käinud. Seepeale elavnesid nii USA kosmoseagentuur NASA kui ka õpetajad. 

Läbi aegade parimaks (kaug)viskajaks peetav Curry külastas koos tiimikaaslase Andre Iguodalaga Atlanta Hawksi pallurite Vince Carteri ja Kent Bazemore'i podcast'i. Esmalt vesteldi korvpallist, aga järsku küsis Curry teistelt, kas nad usuvad, et inimesed on kunagi Kuule jõudnud.

Vastus oli üksmeelne - mängijad ei usu seda.

"Ma ka ei usu. Algatan siin vandenõuteooriaid," lisas Curry. Podcast'i juhtinud Annie Finbergi täiendavale küsimusele vastas Curry lühidalt: "Ei."

Ametlikel andmetel on Kuul kõndinud 12 inimest, kõik aastatel 1969-1972. 

"Meile väga meeldiks, kui härra Curry külastaks järgmine kord Houstonis asuvat kuulaborit, võib-olla siis, kui Warriors Rocketsit külastab," vastas NASA esindaja Allard Beutel. "Meil on seal sadu kilo kive, mis kuult toodud. Külastades näeb ta oma silmaga, mida me 50 aastat tagasi tegime ning mida teeme praegu, et kuule tagasi minna."

NBA staaridest on vandenõuteooriatega flirtinud ka Kyrie Irving (Boston Celtics), kes rääkis mitmel korral, et maakera on lame. Pärast õpetajatega konsulteerimist oli ta sunnitud siiski vabandama. Philadelphiast pärit keemiaõpetaja Nick Gurol oli üks neist, kes pärast Irvingu väiteid meedias sõna võttis. Nüüd on tal taas vaja asju selgitada. 

"Kui superstaarist sportlane selliseid asju väidab, siis kõik, kes korvpalli jälgivad, usuvad teda," lausus ta. "Minu klassis on need suures osas poisid, aga on ka tüdrukuid. Ma usun, et umbes 50-75% minu õpilastest usub, mida ta ütles."

Matemaatika- ja keemiaõpetaja Dave Kent säutsus, et Curry on õpilastele eeskujuks ning seetõttu tegi ta oma väljaütlemisega õpetajate elu oluliselt keerulisemaks.