Aleksandr Loginov eelmisel MK-etapil Pokljukas.Foto: Sputnik / Scanpix
Doping
13. detsember 2018, 10:28

Venemaa laskesuusatajad šokis! Austria politsei süüdistab neid MK-etapi eelõhtul antidopingu reeglite rikkumises (3)

Täna algab Hochfilzenis laskesuusatamise MK-etapp, kuid Venemaa koondise jaoks pole rahulikust valmistumisest juttugi, sest Austria politsei käis nendega eile õhtul vestlemas.

"Tähelepanu! Mõni tund tagasi külastas Venemaa koondist Austria politsei! Teie ees on nimekiri sportlastest, treeneritest, arstidest ja massööridest, kellele on esitatud süüdistus 2017. aastal Hochfilzenis peetud MMi ajal toimunud antidopingu reeglite rikkumisest! Austrias on see seadusega karistatav! Kõik nimekirjas olevad isikud peavad politseile andma selgituse! Huvitav, miks esitatakse need süüdistused just nüüd ja peaaegu kaks aastat hiljem? Meie koondis on viimastel aastatel regulaarselt andnud dopinguproove ja küsimusi pole! Kuid nüüd on need Austria politseil!" kirjutas ajakirjanik Dmitri Gubernijev emotsionaalselt oma Instagrami kontol.

Nimekirja kuuluvad teiste seas toonane peatreener Aleksandr Kasperovitš, sportlased Anton Šipulin, Jevgeni Garanitšev, Aleksandr Loginov, Aleksei Volkov, Irina Starõhh.

Venemaa laskesuusaliidu president Vladimir Dratšov teatas ajalehele Sport-Ekspress, et esialgu on neil juhtunu kohta veel vähe infot. "Võtsime ühendust Venemaa saatkonnaga Austrias, hankisime advokaadid. Loodame, et hommikul kella 11ks on olukord selgem," rääkis ta ajalehele Sport-Ekspress.