Dew Touri pargisõidu esikolmik. Vasakult Tess Ledeux, Kelly Sildaru ja Maggie Voisin. Foto: AFP/Scanpix
Talisport
13. detsember 2018, 20:17

VINGE! Kelly Sildaru teenis mainekal võistlusel võimsa esikoha (14)

Freestyle-suusataja Kelly Sildaru võitis USAs Breckenridge'is peetaval mainekal Dew Touril ülivõimsalt pargisõidu.

Võistlus peeti kahes osas, alustuseks oli sportlastel kolm läbimist vaid hüpetel, seejärel reilidel. Mõlema ala parimad tulemused liideti kokku ning nõnda selgus paremusjärjestus.

Hüppevooru järel hoidis Sildaru kindlalt esikohta, tema parim skoor 92,00 tuli teiselt läbimiselt. Eestlanna oleks esikoha saanud ka esimese (87,33 punkti) ja ja kolmanda vooru eest (89,00).

Võistluse noorim, 16aastane Sildaru näitas kindlalt ülemvõimu ka reildel. Avakatsel sai ta kirja 89,00 punkti, teisel veelgi võimsamad 93,67. Mõlemad resultaadid olid taas päeva parimad. Viimasest läbimisest ta loobus, sest ta sai veidi vigastada, kuid midagi tõsist arstid ei tuvastanud.

Kokku sai Sildaru seega 185,67 punkti, millega teenis ta kindlalt oma karjääri kolmanda Dew Touri võidu. Teiseks jäi prantslanna Tess Ledeux 165,67 silmaga, kolmanda koha noppis kodupubliku rõõmuks Maggie Voisin (164,34).

Esikolmik. Foto: Kuvatõmmis

"On väga hea tunne taas Dew Touril võistelda. Kõik tüdrukud olid täna väga tublid," oli Sildaru lühikommentaar võistluse järel. "Tahtsin lihtsalt võistlust nautida ja lõbutseda!"