Joonas Tamm (rohelises) võitluses Genki ründaja Zinho Gano vastu.Foto: Jasper Jacobs/Belga via ZUMA Press
Jalgpall
13. detsember 2018, 21:48

Tamme ja Sarpsborgi Euroopa liiga unistus lõppes karmi kolakaga

Jalgpalli Euroopa liigas lõppeb täna alagrupiturniir. Viimase vooru eel oli edasipääsulootus ka Eesti koondislase Joonas Tamme koduklubil Sarpsborgil. 

Et play-off´i pääseda vajas Norra klubi Genki vastu võõrsilt võitu. Koduväljakul saadi samast meeskonnast 3:1 jagu, nii et matšile mindi vastu lootusrikkalt.

Tänases kohtumises löödi Sarpsborgile aga kiirelt luu kurku. Juba viie minuti järel säras tablool Genki 2:0 eduseis, otsa tegi lahti Zinho Gano, teise värava lõi Joseph Paintsil.

Pärast šokeerivat algust oli Sarpsborg pigem üritavamaks pooleks, kuid sihile ei jõutud. Genk murdis külalised lõplikult teise poolaja keskel, alustuseks oli 64. minutil täpne Sander Berge ning kolm minutit hiljem vormistas lõppseisu 4:0 Joseph Aidoo. 

Keskkaitses tegutsenud Tamm tegi kaasa kõik 90 minutit. Nagu meeskonnal tervikuna, polnud ka meie mehel parim päev. Oma süü oli tal teise värava juures ning väiksemaid vigu tuli sisse veelgi. 

Vaatamata valusale lõpule tegi Sarpsborg korraliku eurohooaja, sest Euroopa liiga alagrupiturniirile jõudmine oli juba suur saavutus. I-grupis jäädi küll viimaseks, kuid kirja läks võit, kaks viiki ning kolm kaotust. 

Standings provided by Sofascore LiveScore