Dirk Nowitzki on NBA ajaloo loojalseim mängija.Foto: AP/Scanpix
Korvpall
14. detsember 2018, 10:24

HARULDANE LOJAALSUS! Vigastusest paranenud Dirk Nowitzki püstitas NBA rekordi

Saksa korvpallilegend Dirk Nowitzki (40) alustas eile öösel oma 21. hooaega Dallas Mavericksis ja püstitas sellega uue NBA rekordi.

Mitte ükski mängija pole nii kaua ühes klubis mänginud. Varem jagas ta rekordit Kobe Bryantiga, kes kandis 20 hooaega Los Angeles Lakersi särki. 

Aprillis vasaku hüppeliigese lõikusel käinud Nowitzki rassis enda hooaja avamängus kuus minutit ja viskas kaks punkti. Meeskond kaotas 89:99 Phoenix Sunsile.

"Tore on tagasi olla," lausus sakslane pärast mängu NBA kodulehele. "Mõistagi on mul veel palju tööd teha, et tippvormi jõuda. Olen jooksnud lindil, mis pole sama, mis 20aastaste kuttidega NBA kiirusel korvpalli mängida."

Plaanide järgi pidanuks Nowitzki juba hooaja alguseks mängukorda saama, kuid kõõlusevalu sundis teda hooajaeelse treeninglaagri asemel taastumisele keskenduma.

"Kõike arvesse võttes mängis ta hästi," lausus Dallase treener Rick Carlisle. "Olukord on Dirki jaoks väljakutsuv. Austan teda väga selle eest, mis ta teinud on, et platsile naasta."

Nowitzki on NBA-karjääri jooksul visanud 31 187 punkti, millega ta on parim välismaalane ja üldedetabelis seitsmes. Hooaja alguses oli ta kuues, kuid LeBron James läks temast vahepeal mööda. Sakslase ees, 233 punkti kaugusel on Wilt Chamberlain.

Nowitzki debüteeris NBAs aastal 1998.