Madridis toimunud finaali järel puhkesid Argentinas rahutused.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
14. detsember 2018, 16:02

JULM MÕRV: "Teda rünnati nagu abitut koera!" Boca fännid tapsid finaali järel Riveri poolehoidja (1)

Argentina jalgpallkogukond on šokis: kaks Boca Juniorsi meeskonna fänni arreteeriti süüdistusega ühe River Plate'i poolehoidja tapmises.

Kaks klubi kohtusid esmakordselt Lõuna-Ameerika suurima klubisarja ehk Copa Libertadorese finaalis. Avamäng peeti ära enam-vähem mõistlikus keskkonnas, kuid kordusmatši eel ründasid Riveri fännid Boca mängijate bussi ja mitu jalgpallurit viidi haiglasse. Kohtumine lükati edasi ja peeti lõpuks turvakaalutlustel hoopis Madridis.

Ometi saabus traagiline uudis: Argentinas Riveri võitu tähistanud fänn tapeti vastasklubi poolehoidjate poolt. Noahaavaga 21aastane Aaron Neris jõudis veel oma emale öelda, et teda rünnati just nimelt võidu tähistamise tõttu.

Noahaav oli mehe jala ülemises osas ja vigastas reiearterit. Perekonnaliikmed leidsid ta kodu lähedalt ja politsei toimetas fänni haiglasse, kus elu siiski päästa ei õnnestunud.

Politsei arreteeris 18- ja 26aastased Boca poolehoidjad ja neid süüdistatakse mõrvas. Sündmuskohalt leiti ka verine nuga.

"Ta taastus mõne ku tagusest mootorrattaõnnetusest. Äsja käis ta operatsioonil, jalas oli kolm kruvi. Nad ründasid teda, kuigi mu poeg suutis vaevalt kõndida. Teda rünnati nagu abitut koera," rääkis Nerise ema kohalikule meediale.