Jose Mourinho.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
14. detsember 2018, 19:00

Mourinho mõistukõne: tuleb leida parim mööbel, alles siis oled valmis oma imelises majas elama (1)

Manchester Unitedi jalgpalliklubi peatreener Jose Mourinho teatas tänasel pressikonverentsil, et kuigi ta on tüüri juures alates 2016. aastast, on tiimi ülesehitamine endiselt pooleli.

United hoiab Inglismaa kõrgliigas seitsme võidu, viie viigi ja nelja kaotusega alles kuuendat kohta. Meistrite liigas pääseti küll alagrupist edasi, kuid seda mitte eriti veenvate esitustega. Pühapäeval kohtutakse koduliiga liidri Liverpooliga, kes on matši eel selge favoriit.

Pressikonverentsil uuriti Mourinholt, kas Liverpooli edu taga võib olla suur hulk raha, mida rivaalid on meeskonda täiendamisele kulutanud.

"Asi pole pole raha kulutamises, vaid võistkonna tugevdamises. Jalgpallimeeskond on midagi palju enamat. See on nagu maja. Oluline pole lihtsalt mööbli ostmine, vaid selleks on vaja tööd teha ja raha kulutada, et leida parim võimalik mööbel. Alles siis oled valmis oma imelises majas elama," pidas portugallane mõistukõne.

Varem on Mourinho vihjanud, et soovis suvel meeskonda täiendada tipptasemel keskkaitsjaga, kuid ei saanud klubi juhtidelt rohelist tuld. Samas on tal keeruline väita, et pole saanud piisavalt mängijateturul raha kulutada.

Portugali treeneri ajal on United ostunud näiteks Paul Pogba (105 miljonit eurot), Romelu Lukaku (85), Fredi (59), Nemanja Matici (45), Henrih Mihitarjani (42), Eric Bailly (38), Victor Lindelöfi (35) ja Alexis Sancheze (34).