Gran Canaria mängumees Oriol Pauli.Foto: Tass/Scanpix
Korvpall
14. detsember 2018, 23:56

Vene uus klubi mängis Euroliigas suure edu maha, kuid sai võidu kätte! Žalgirisele valus kaotus

Eesti korvpallikoondislase Siim-Sander Vene uus koduklubi Gran Canaria alistas Euroliigas 95:85 Podgorica Buducnosti. Eile tiimiga liitunud eestlane täna veel väljakul ei käinud.

Gran Canaria pööras 4219 kodufänni ees matši oma kasuks teisel veerandil, mis võideti 30:14 ja poolajale mindi seisul 56:34. Viimase kümne minuti eel tundus edu raudkindel, 82:57, kuid ometi lasti jalg sirgu. Kaks minutit enne lõppu oli seisuks juba 91:85, kuid kuidagi jäi võit siiski koju.

Gran Canaria parimana viskas Marcus Eriksson 15 punkti, Ondrej Balvin lisas 13 ning Xavier Rabaseda ja Nikola Radicevic kumbki 12 silma.

Enne kohtumise algust tõmbas tiimi särgi selga ka Vene, kes palli vähemalt korra ka korvi saatis (vaata allolevast videost). Mänguks teda siiski üles ei antud.

Kaunase Žalgiris jäi võõrsil 84:88 alla Müncheni Bayernile. Otsustavaks sai leedulaste kehv algus: avaveerand kaotati kuue, poolaeg kaheksa punktiga. Pärast pausi näitas Žalgiris paremat minekut ja kolmanda veerandi keskel ja neljanda alguses õnnestus ka juhtima minna, kuid lõpus võttis kodumeeskond oma.

Kuigi 32 sekundit enne lõppu tabas Loe Westermann kaugviske ja vähendas vahe 81:83 peale, siis Nihad Dedovici läbimurre 17 sekundit enne sireeni tegi seisuks 85:81. Brandon Davies suutis veel korraks vahet vähendada, kuid Bayernile läks ikkagi kirja 88:84 võit. Saksamaa tiimi parimana viskas Derrick Williams 27 punkti ja võttis maha seitse lauapalli.

Kolmandas tänases matšis alistas Panathinaikos kodus 75:67 Darüssafaka.

Standings provided by Sofascore LiveScore