Petter Northug. Foto: AFP/Scanpix
Talisport
15. detsember 2018, 13:50

Northug on suusatamise järelkasvu pärast mures: noored sportlased istuvad sotsiaalmeedias ning postitavad endast pilte (2)

Nädala keskel oma karjäärile joone alla tõmmanud suusaäss Petter Northug on mures Norra suusatamise järelkasvu pärast. Kuigi võistlustel püsib jätkuvalt Norra ülemvõim, siis noorte seas ei näe suusalegend enam sellist sihikindlust. 

"Kui ma käin suusakoolides, siis ma näen, kuidas noored sportlased istuvad sotsiaalmeedias ning postitavad endast pilte," viitab norralane faktile, et sportlased keskenduvad rohkem enda kujundi müümisele ja maine tõstmisele kui treenimisele. 

"Kui mina väike olin ning oma iidolitega kohtusin, siis uurisin esimese asjana, kuidas nad tippu jõudsid. Selleks, et elus läbi lüüa tuleb väga palju vaeva näha. Sellised segajad nagu iPadid, arvutid ja kõik mängud tuleb ära panna ning keskenduda iseenda arendamisele," leiab Northug. 

32aastane Northug võitis oma karjääri jooksul 20 tiitlivõistluste medalit, millest 15 olid kuldsed. Kõige edukamaks osutus tema jaoks 2015. aasta MM, kust ta naases nelja kullaga.