Siim-Sander Vene tänasel Gran Canaria meeskonna pressiüritusel.Foto: Twitter / Herbalife Gran Canaria
Korvpall
15. detsember 2018, 15:10

Siim-Sander Vene ei tea veel, kas pääseb juba homme Gran Canaria eest väljakule

Üleeile Euroliiga klubisse Gran Canaria siirdunud Eesti korvpallikoondislane Siim-Sander Vene on ootusärevuses ja ihkab uue tiimi ridades platsile joosta. Kas see õnnestub juba homme Hispaania liiga mängus, pole veel teada.

Vene jõudis neljapäeva õhtul Las Palmasesse, läbis eile hommikul meditsiinitesti, käis õhtul jõusaalis ja läks seejärel kaasa elama Euroliiga mängule Podgorica Buducnostiga. Esimese ühistreeningu koos teistega teeb ta täna õhtul ning selle põhjal treenerid otsustavad, kas lülitavad Vene juba homme koduväljakul peetavaks kohtumiseks Badalona Joventutiga nimekirja.

"Ikka ootan mänguvõimalust, tahaks juba peale hakata," ütles Vene telefonitsi Õhtulehele. "Kas meeskond teeb ka homme hommikul visketrenni, ma veel ei teagi."

Kui Gran Canaria teatas neljapäeval Vene värbamisest, polnud uudises lepingu pikkusest sõnagi. Vene tegi asja selgemaks: "Leping on järgmise hooaja lõpuni, aga klubil on õigus see pärast tänavust hooaega üle vaadata." Sisuliselt on seega tegemist 1 + 1 või täpsemalt umbes 0,5 + 1 aasta pikkuse lepinguga.

Eeldatavalt saab Vene lõpuks elada paiksemat elu, sest Gran Canaria on juba kolmas klubi, mida ta tänavu esindab. Kui Manresa kutsus ta kaheks kuuks asendama vigastatud Justin Doellmani ega olnud seejärel suuteline pakkuma hooaja lõpuni kestvat lepingut, siis Fuenlabrada hingekirja kuulus eestlasest ääremängija asjaolude kokkulangemise tõttu täpselt kuus päeva.

Koondiseakna lõppedes, pärast 3. detsembri mängu Saksamaaga oli Venel sisuliselt juba teada, et ta liitub Fuenlabradaga, klubi teatas lepingu sõlmimisest neli päeva hiljem. Ta aitas 14 punkti visates meeskonna Hispaania liigas tähtsa võiduni Manresa üle, kuid paar päeva hiljem sekkus mängu Gran Canaria. Et leping sisaldas võimalust liituda Euroliiga klubiga, kasutas Vene võimaluse ära, Fuenlabrada sai ka ettenähtud valuraha.

"Mul ei olnud eriti raske otsustada. Gran Canaria mängib ikkagi Euroliigas. Niisuguses olukorras ei anta pikalt mõelda, asjad käivad tundide, mitte päevadega," selgitas Vene.

Ehkki Vene on tuntud väga hea mänguolukordade lugejana, kes suudab väljakul treenerite juhiseid eeskujulikult ellu viia, tekitab toimuv karussell temalegi raskusi. "Hakkad ühes kohas liikumisi selgeks saama, aga siis lähed juba järgmisse kohta. Vahepeal oli koondis veel ka. Ent kui pakkumine tuleb heas kliimas asuvalt Euroliiga klubilt, ei ole pikka mõtlemist. Tõsi, reisimist tuleb tavalisest rohkem," lisas Vene.

Ta andis täna hommikul ka Las Palmases intervjuu, kus märkis, et suudab meeskonda aidata mõlema ääremängija kohal tegutsedes - nii, kuidas sõltuvalt vastasest vaja ja millised ülesanded treener annab.

"Eile õhtul mängis meeskond väga hästi nii rünnakul kui ka kaitses, mänguplaani täideti hästi," kommenteeris Vene 95:85 võitu Buducnosti üle. Gran Canaria juhtis juba rohkem kui 20 punktiga ning mängis alles viimastel minutitel edu maha.

"Peatreener Victor Garcia tutvustas mulle juba rünnaku ja kaitse tähtsamaid  põhimõtteid," lisas Vene.