Henrik Ojamaa aitas hooajal 2013-14 Varssavi Legia Poola meistriks.Foto: Varssavi Legia
Jalgpall
15. detsember 2018, 17:33

Ojamaa teda avalikult kritiseerinud kaasmängijatest: sellised asjad tuleks silmast silma rääkida, siis oleks neist juttudest ka kasu

Eesti jalgpallikoondislane Henrik Ojamaa liitus suvel Poola klubiga Legnica Miedz, kus on end tugevalt pildile mänginud. Pidevalt algkoosseisu kuuluva välejala arvel on kaks väravat ja neli resultatiivset söötu.

Poola pole Ojamaa jaoks võõras paik, sest 2014. aasta kevadel krooniti ta Varssavi Legia ridades riigi meistriks. Ta mängis tiitli juures suurt rolli: Ojamaa kuulus 23 liigamängus algkoosseisu, kümnes sekkus vahetusest.

Ometi jäi ta pidevalt hambusse Poola fännidele ja ajakirjanikele, kes heitsid eestlasele ette liiga isekat mängustiili. Nüüd uuris portaali weszlo.com-i ajakirjanik, kuidas Henrik ise Legia perioodile tagasi vaatab.

"Legiale mõeldes olen lihtsalt väga tänulik. Noore jalgpallurina sain võimaluse mängida suures klubis, kus käisin palju väljakul nii Poola kõrgliigas kui ka Euroopa liigas. Treenerid usaldasid mind ja kõige tipuks oli meistritiitel. Mäletan palju positiivseid momente," rääkis Ojamaa.

Henrik Ojamaa aitas hooajal 2013-14 Varssavi Legia Poola meistriks. Foto: Varssavi Legia

Fännide kriitikast ta suurt numbrit ei teinud. "Need on teiste inimeste ootused ja mul on neid keeruline analüüsida. Enda mängu vaatan teise nurga alt, kui fännid seda teevad. Kui lööd väravaid ja annad sööte, nagu tegin näiteks Krakowi Wisla vastu, siis vaadatakse, et vau, hea jalgpallur! Tegelikult ma ise polnud selle mängu järel üldse nii rahul. Ma ei analüüsi vaid seda, mis välja paistab, lähen jalgpallis sügavamale, et mõista, kuidas tegelikult erinevates olukordades toime tulin. Mõnikord saangi ainult kolm korda mängus palli, aga kui suudan alati valida õige otsuse, siis on see minu jaoks edukas matš," selgitas ta.

"Asi pole isekuses ja tahtmises end igal võimalusel näidata. Kui näen, et on hea hetk läbi murda, siis ka teen seda. See on minu tugevus ja saan nõnda meeskonda aidata. Muidugi on olukordi, kus oleksin pidanud parema otsuse tegema, aga kõik tuleb kogemustega."

Ojamaa sõnul seisis ta Legias silmitsi uue olukorraga, sest kõik Poola tiimid mängisid Varssavi suurklubi vastu ülikaitsvalt. Kontrarünnakutel saavad tema tüüpi mängijad oma tugevusi paremini kasutada, kuid väga kompaktselt seisvate vastastega on keerulisem. "Sain väga hea kogemuse, mis andis võimaluse mängida hoopis teist tüüpi jalgpalli," tõdes 27aastane ründemängija.

Henrik Ojamaa aitas hooajal 2013-14 Varssavi Legia Poola meistriks. Foto: Varssavi Legia

Ajakirjanik vihjas, et Ojamaa tõi kaasa harva esineva nähtuse, kus jalgpallurid ja treenerid teda avalikult kritiseerisid. "Treenerite poolt tundsin alati toetust. Sain palju võimalusi ja mind usaldati. Teiste mängijate kohta ma ei tea. Ma ei lugenud, mida minu kohta kirjutati, sest ei osanud keelt. Seega pole mul õrna aimugi, mida mu kohta öeldi. Sellised asjad tuleks silmast silma rääkida, siis oleks neist juttudest ka kasu. See oleks sama, kui kirjutaksid artiklis, et su kolleegid ei oska kirjutada. Kas sellest oleks abi? Minu arvates tuleb selliseid asju omavahel arutada."

Lisaks pidi eestlane pikas usutluses vastama ka küsimusele: kas ta endiselt ei tarbi alkoholi? "Vahel joon sõprade või tiimikaaslastega õlut," sõnas Ojamaa.