Marten Männi. Foto: aquabike.net
Auto-Moto uudised
15. detsember 2018, 19:29

Maailma viies jetisõitja Marten Männi: teame, millega tuleb veel rohkem tööd teha, et olla uuel aastal tugevamad

Reedel lõppesid Araabia Ühendemiraatides tänavused jetispordi maailmameistrivõistlused. Kokku sõideti aasta jooksul kolm etappi ja Marten Männi lõpetas tänavuse aasta koha võrra kõrgemal kui mullu – viiendana.

Rahvusvaheliuse Veemoto Liidu maailma jooksvas edetabelis, kus võetakse arvesse nii MMi, EMi kui ka kohalike sarjade tulemusi, oli Männi aasta teises pooles pikalt esikohal, hooaja lõpetas ta teisena. Aasta oli kokkuvõttes küllaltki keeruline ja samas ka edukas, lisaks esiviisiku kohale MM-sarjas on Männi tänavune Euroopa meistrivõistluste hõbeda ja pronksi omanik, Eesti ja Põhjamaade meister ning Eesti aasta parim jetisportlane. 

Sharjah’s peetud hooaja viimases sõidus oli Männi kaheksas ja etapi kokkuvõttes kuulus talle samuti kaheksas koht. Etapi võitis kõik kolm sõitu võitnud Kevin Reiterer, edestades Raphael Maurini ja Anders Kellerit. Hooaja kokkuvõttes jagas Männi Mickael Poret’ga viiendat kohta, maailmameistriks tuli tänavu sõitudes vaid korra esikohast ilma jäänud Kevin Reiterer, hõbe Raphael Maurin ja pronks Quinten Bossche.

Maailma jooksva edetabeli liidriks tõusis viimase tulemusega Maurin. Männi, kellele oli see esimene täispikk hooaeg MM-sarja lepingulise sõitjana, lõpetas aasta teisel kohal. 

"Sharjah' rajal on möödasõite üsna keeruline teha ja nii oli viimane sõit selline, kus seis jäi nii nagu stardist minema saime. Etapp oli taas üsna keeruline ja usun, et kõike arvesse võttes oli kaheksas koht hea tulemus," rääkis Männi pressiteate vahendusel. 

"Maailmameistrivõistluste hooaeg pakkus palju erinevaid emotsioone, oli tagasilööke ja samapalju ka häid hetki, näiteks maailma edetabeli liidrikoht. Ka kokkuvõttes viies koht on tulemuse osas edasiminek ja nägime, et kiirust meil jagub, samuti teame, millega tuleb veel rohkem tööd teha, et olla uuel aastal tugevamad! Minu tänusõnad oma perekonnale, toetajatele ja sõpradele ning fännidele, kes läbi selle aasta mind alati toetanud on," jätkas ta.