AIKi mehed tähistamas meistritiitlit. Foto: Imago/Scanpix
Jalgpall
16. detsember 2018, 15:40

19000 euro eest eluaegse pileti ostnud fänn: mul endal lapsi pole, seega klubi on mu asenduslaps (1)

Rootsi jalgpalliklubi AIK tuli läinud novembri lõpus välja eluaegse piletiga, millega saab, täpselt nagu nimigi ütleb, käia kõikidel AIK kodumängudel terve oma elu. 

Igavese kaardi hinnaks pani klubi 19000 eurot ning praeguseks on nad ka juba esimese kaardi maha müünud. Selle nädala keskel sai maailma esimese eluaegse pileti omanikuks AIKi ultrafänn Magnus Käck. 

Mees ise põhjendas oma ostu järgnevalt: "Ma küsisin Stefanilt [Stefan Jonasson, AIKi turundusjuht], mitu kaarti oli neil õnnestunud juba maha müüa. Minul endal lõi pirni põlema kohe, kui ma sellest kuulsin. Oman niikuinii traditsioonilist hooajapiletit ning olen fännisektori liige. Eluaegse pileti omanik on väga äge olla, kuna saan olla ajaloo esimene. Teist ei mäletata ajaloos kunagi."

Kui Käckilt uuriti, millise põntsu see temale aga finantsiliselt pani, oli vastus järgnev: "Olen töötanud alates 15 eluaastast ning olen viimastel aastatel majanduslikult paremal järjel. Mul endal pole lapsi, seega AIK on mõnes mõttes nagu asenduslaps."

AIK näol on tegemist 12kordse Rootsi meistriga, kes mängis hooajal 1999-2000 ka Meistrite liiga alagrupis.