Donaldas Kairys täna väljakul ülemäära ilu ei näinud. Foto: Martin Ahven
Korvpall
16. detsember 2018, 12:51

Kalev/Cramo toodi kaugel Kasashtanis kärmelt maa peale (3)

Nädal tagasi kodusaalis Permi Parma alistanud ning VTB Ühisliigas oma hooaja neljanda võidu teeninud Kalev/Cramo hävis täna võõral väljakul Astana meeskonna vastu 78:105. 

Kohtumise aluses oli Cramo see, kes mänguskoori avas kui minutilise mängu järel oli täpne Branko Mirkovic. Paraku oli see kogu mängu üks väheseid rõõmuhetki, sest Astana vastas omakorda kohe 10:0 spurdiga ning avapoolaja lõpuks olid võõrustajad peal 24:18. 

Teisel veerandajal asjad Eesti meisterklubi jaoks ei paranenud ning kuuepunktiline kaotusseis kärises 14 (50:34) peale. 

Sama kehvalt jätkati ka kolmandal veerandajal, kui enda möödavisete tulemusena oli Astana meeskonna eduseis enne viimast vaatust juba 81:51. 

Kuigi päris lõpus suutsid Donaldas Kairyse hoolealused vahe korra 16 peale vähendada, ei päästnud see korralikust keretäiest. Lõpusireeni kõlades olid numbrid 78:105. 

Cramo resultatiivseim oli nende värske korvialune täiendus Arnett Moultrie 23 punktiga, samas mehe +/- oli koguni -39, vaieldamatult kogu meeskonna halvim. Branko Mirkovic lisas omalt poolt 17 ning Chavaughn Lewis 14 punkti. Astana  parim oli J. J. O'Brien

Kaua kalevlased seda kaotust aga hinges ei saa hoida, sest juba järgmisel laupäeval tuleb neil vasatmisi minna Jennisseiga.