Rootsi ankrumees Sebastian Samuelsson. Foto: FRANCOIS-XAVIER MARIT/AFP
Talisport
16. detsember 2018, 16:22

Rootsi laskesuusamehed võtsid magusa võidu, Eesti kvartett pääses 20 parema hulka (4)

Laskesuusatamise MK-sarja Hochfilzeni etapile tõmmati joon alla hooaja esimese meeste 4x7,5 km teatesõiduga. Võid noppis Rootsi, Eesti kvartett lõpetas 19. kohal.

Võistlust alustas kõige teravamalt Šveits, kes avavahetuse järel juhtis ligi poole minutiga. Edu pikalt hoida ei suudetud ning esile Itaalia ja Rootsi, kes viimaseks vahetuseks teistelt ka enam kui 10 sekundiga eest pääsesid.

Võidu tõi rootslastele külma närvi näidanud Sebastian Samuelsson. Teise koha noppisid norralased (0+7; +3,6), kolmandaks võitlesid end sakslased (1+6; 28,8), kes olid teise vahetuse järel alles 14. positsioonil. Itaallased langesid lõpuks kuuendaks.

Eestil, koosseisus Rene Zahkna, Kalev Ermits, Roland Lessing ja Kauri Kõiv, hakkas viltu vedama kohe algusest. Tänavu just lamades laskmisega hädas olev Zahkna vajas kohe avatiirus kolme varupadrunit, õnneks trahviringist pääsesime. Püsti eksis ta korra ning andis vahetuse üle 22. kohal.

Ermits alustas teravalt ning tõstis Eesti 19. kohale. Kuid väsis temagi, positsiooni suutis ta siiski säilitada. Vanameister Lessing hoidis enam-vähem taset ning Kõiv pääses rajale 18ndana. Ankrumees Kõiv tõi meie koondise 25 meeskonna konkurentsis finišisse 19. positsioonil (1+12; +5.08,1).