Jüri Vips.Foto: Macau Grand Prix/Facebook
Auto-Moto uudised
17. detsember 2018, 12:53

Tiitel ei loe: võimsa hooaja teinud Jüri Vips seljatas ekspertide arvates Schumacheri

Väljaanne Autosport avaldab sel nädalal traditsioonilise maailma parimate autosportlaste edetabeli. Praeguseks on selgunud kohad 31-50 ja 40. kohale asetati FIA Euroopa vormel-3 sarjas eduka debüüthooaja teinud Jüri Vips.

18aastane Vips sai vormel-3 sarjas kokkuvõttes neljanda koha ja pääses edetabelisse esmakordselt. Sarja võitnud Mick Schumacher on Autospordi ekspertide arvates väärt edetabeli 45. positsiooni. Kõige kõrgemalt hinnatakse aga teiseks tulnud britti Dan Ticktumit, kes on pingereas 37. kohal. Vormel-1 pilootidest edestab Vips teiste seas Romain Grosjeani ja Kevin Magnusseni.

Vipsi suurepärast kiirust pani teiste seas tähele Red Bulli vormel-1 meeskonna mõjukas nõuandja Helmut Marko, kes kutsus eestlase Red Bulli noortetiimi. Nüüdseks ongi Vips Red Bulli hingekirjas ja tuleval hooajal teeb ta kaasa uues FIA F3-sarjas.

Vipsi tutvustavas tekstis märgib Autosport, et tal oli lisaks Red Bullile valida ka ühe teise vormel-1 tiimi noorteprogrammi vahel.

"Ta sobib ideaalselt Marko süsteemi. Vips on noor ja ülikiire. Ta suudab suurepäraselt autot kontrollida ja tal on meeldiv iseloom. Vips tegi vormel-3 sarjas vigu, aga suveks võis ta olla sarja kiireim piloot," kirjutas Autosport Vipsi kohta. 

Teise eestlasena on edetabelis kindlasti rallisõitja Ott Tänak, kes asetati mullu 12. kohale. Poleks ime, kui seekord tõuseks saarlane esikümnesse.