Kuu aega tagasi tähistas Malcolm Wilson (keskel) Julien Ingrassia ja Sebastien Ogier-ga meeste MM-tiitlit, kuid nüüd on tema pea muremõtteid täis.Foto: AFP/Scanpix
WRC
17. detsember 2018, 16:50

M-SPORT TAANDUB? Wilson pidi rahanappuse tõttu FIA-lt lisaaega paluma

M-Spordi tiimi osalemine järgmise aasta autoralli MMil on jätkuvalt suure küsimärgiga, sest meeskonnal napib raha.

Meeskonnad, kes soovivad järgmisel WRC-hooajal osaleda, peavad end rahvusvahelisele autospordiliidule (FIA) registreerima reedeks. M-Spordi boss Malcolm Wilson palus lisaaega.

"Meil pole võistlemiseks vajalikku ressurssi ja ma ei näe, et olukord reedeks muutuks," lausus Wilson väljaandele Autosport. 

"Töötame täisvõimsusel, et need vahendid leida. Mõned variandid on ka õhus, kuid olen olnud selle spordialaga piisavalt kaua seotud, et mõista, et diil pole tehtud enne, kui raha on pangakontol."

Wilson ei salga, et Sebastien Ogier kaks aastat palgal hoidmine pani rahakotile karmi põntsu. Prantslane krooniti küll M-Spordis kaks aastat järjest maailmameistriks ning mullu võideti Ott Tänakuga abiga ka meeskondlik tiitel, kuid rahalaevu pole see tiimi sadamasse toonud. 

"Ärge mõistke mind valesti, ma ei muudaks midagi," ütles Wilson. "Võita kolm tiitlit neljast. Või viis kuuest, kui arvestada ka Julieni kaardilugejate karikaid, oli meiesuguse eratiimi jaoks äärmiselt suurepärane saavutus."

Ta jätkas: "Üks asi milleks ma pole valmis, on firma tulevikuga riskimine. Kõnnin tehases ringi ja näen 300 nägu, kes sõltuvad M-Spordi tulevikust. Nad on mulle palju olulisemad kui veel üks aasta WRC-s võistlemine. Nagu ütlesin, töö järgmise aasta nimel käib, aga riskima ma ei hakka."

Kui M-Sport kaob, võistleb WRC-sarjas vaid kolm meeskonda: Hyundai, Toyota ja Citroen.