Ada Hegerberg.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
17. detsember 2018, 21:48

Maailma parim naisjalgpallur rääkis vahva loo, kuidas Roberto Carlosest sai tema Ballon d'Ori „lapsehoidja“

Hiljuti ajaloo esimese naisjalgpallurina Ballon d'Ori võitnud norralanna Ada Hegerberg jutustas väljaandele The Players Tribune kihvti loo oma jalgpalluriks kujunemisest ja oma elu parimast õhtust ehk Pariisis toimunud auhinnagalast.

"Parim osa oli see, et kui ma jõudsin lavalt tagasi oma kohale, siis ma ei teadnud, mida trofeega teha. See on üpris suur ja särav, ma ei tahtnud seda kogu ülejäänud tseremoonia süles hoida," jutustas ta.

"Seega tegin väga norraliku asja: ma panin selle oma istme alla põrandale. Järsku tundsin, et [taga istunud] Roberto Carlos koputab taas mu õlale. 

Ta ütles "Ada! Ada! Mida sa teed?". 

Vastasin hispaania keeles "mis viga, Roberto?".

Tema vastu: "Sa ei tohi seda põrandale panna. See on Ballon d'Or!"

Mina: "Roberto, mida ma teen sellega?" 

Tema: "Anna siia, ma kaitsen seda."

Ta sirutas oma käed välja stiilis "anna beebi mulle, ma hoian seda".

Ma ei suutnud naeru pidada. Andsin talle Ballon d'Ori ja ta hoidis seda suurema osa õhtust oma käes ja kaitses seda.

Roberto Carlos! Mõtlesin, et see ei saa olla tõsi. See on unenägu.

Seejärel, tseremoonia lõpus tegid kõik auhinnavõitjad — mina, Luka Modric ja Kylian Mbappe —  koos pilte. Mbappe võitis U21 vanuseklassi trofee. Ta on tore kutt ja mul oli hea tuju, seega tegin väikse nalja.

Ütlesin "Kylian, sa pead inglise keelt harjutama hakkama, et järgmisel aastal kõnet pidada, kui suure Ballon d'Ori võidad".

Kõik naersid. Arvan, et tegin hea nalja.

Milline hetk... seisan siin õlg õla kõrval Mbappe ja Modriciga, kaamerad välguvad ja meie naerame. Midagi paremat pole olemas. See oli mu elu kõige fantastilisem õhtu. Mitte auhinna pärast, vaid austuse, mis ruumis oli. See on kõik, mida olen tahtnud."