Siim-Sander Vene Gran Canaria särki hoidmas. Foto: Facebook @GranCanariaCB
Korvpall
18. detsember 2018, 11:55

Gran Canaria peatreener vihjas, et ootab Venelt kohe tegusid

Kui viimastel aastatel on Eesti korvpallisõber Euroliigas saanud kaasa elada vaid Kaunase Žalgirise tegemistele, siis alates möödunud nädalast tasub silma peal hoida ka Siim-Sander Vene uuel leivaisal Gran Canarial. 

Vene uus koduklubi läheb täna õhtul Euroliiga 13. voorus vastamisi liigarivaali Baskoniaga ning suure tõenäosusega teeb 28aastane eestlane just sellest kohtumises oma debüüdi. 

Gran Canaria peatreener Victor Garcia andis mängueelsel pressikonverentsil mõista, et suure tõenäosusega eestlane tõepoolest platsile jookseb. "Vene pole saanud meiega veel praktiliselt koos treenida. Hakkame teda vähehaaval meeskonda sisse sulandama, kuid meil pole aega liiga kaua oodata. Sellistes mängudes ootame palluritelt kohe maksimumi. Peame igas mängus ennast kõik andma, sest Euroliigas pole palju mänge," sõnas ta.

Kui Hispaania kõrgliigas leiab Baskonia tabeli tipust (3. koht, 9 võitu ja 3 kaotust) ning Gran Canaria tagumisest otsast (14. koht, 4-8), siis Euroliigas paiknevad meeskonnad kõrvuti. Pärast 12 mängu on mõlemal ette näidata 5 võitu. 

Varasemalt on Venel Euroliigas platsile jooksnud 45 korral. Oma debüüdi Vana Maailma vingeimas sarjas tegi ta 2009/10 hooajal just Žalgirise särgis. Enamus kohtumistest jäi aga vahemikku 2013-2016, kuhu jääb ka tema Euroliiga punktirekord, 12 silma. 

Euroliiga tabeliseis: