KÕIK: Jose Mourinho ajastu Unitedis on läbi. Foto: PA Wire/Scanpix
Jalgpall
18. detsember 2018, 11:58

AMETLIK! Jose Mourinho lahkub Manchester Unitedist

Manchester Unitedi jalgpalliklubi andis oma kodulehel ning sotsiaalmeedias teada, et nende peatreener Jose Mourinho lahkub klubist. 

"Klubi soovib Josed tänada tema siin veedetud aja eest ning soovib talle tulevikus palju edu," kulges klubi lakoonilises pressiteates, kus ei seisnud täpsutus, kas Mourinho pani ise ameti maha või oli juhtkond see, kes mehega lepingu lõpetas. Mourinhole, kelle leping klubiga kehtis 2020. aastani, makstav kompensatsiooni suurus peaks jääma alla 16 miljoni euro. 

Tänase meeskonna treenigu viib läbi kauane klubi mängija ning senine abitreener Michael Carrick. Kas temast saab ka järgmine (ajutine) peatreener, pole veel teada.

Tänavuseks hooajaks palgatakse igatahes ajutine treener ja kevadel soovib United treeneripingile tuua juhendaja, kellega nähakse pikaajalist koostööd. 

Manchester United hoiab 17 vooru järel Inglismaa kõrgliigas hetkel kuuendat kohta, liidrikohal olevast Liverpoolist jäädakse maha juba 19 punktiga. 

Kahe ja poole Manchesteris veedetud aastaga võitis Mourinho Euroopa liiga, Inglismaa liigakarika ning superkarika. Oma parimal liigahooajal sai ta kaela hõbemedali. 

Pärast Louis van Gaalilt teatepulga üle võtmist kulutas Unitedi portugallase nõudmistel mängijatele kokku 445 miljonit eurot. Mourinho viimaseks mänguks Punaste Kuradite eesotsas jäi 1:3 allajäämine Liverpoolile. 

Unitedi fännid sooviksid enda klubi uue peatreenerina näha prantslase Zinedine Zidane'i, kes juhtis Madridi Reali kolme järjestikuse Meistrite liiga võiduni, kuid on alates kevadest töökohata. 

.