Jürgen Klopp (paremal) läks viimati Jose Mourinhoga vastamisi nädalavahetusel. Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
18. detsember 2018, 14:50

Omapärane seaduspära: Mourinho lendab klubide eesotsast just pärast Klopilt saadud kaotusi

Manchester Unitedi jalgpalliklubi avalikustas täna, et nende senine peatreener Jose Mourinho lahkub pärast kaht ja poolt aastat klubi juurest.

Mõistetavalt põhjustas see sotsiaalmeedias tõelise tormi ning nupukamad leidsid Mourinho viimase aja vallandamiste osas ka huvitava seose. Kerimegi selle nüüd teie ees lahti. 

2013

Jose Mourinho oli esimese kahe aastaga võitnud Madridi Realis vaid ühe meistritiitli ning ühe Hispaania karika. Kui Real Mourinho taktikepi all ka kolmandal aastal koduliigas Barcelonast pikalt maha jäi, oli Hispaania suurklubi viimaseks lohutuseks Meistrite liiga. 

Ka loos tundus seal soodne, kuna hooajal 2013-14 saadi poolfinaalis endale vastaseks Dortmundi Borussia. Paraku osutus Jürgen Klopi (!) juhendatav tiim liiga kõvaks pähkliks ning Real pudenes finaali uksepakul konkurentsist. 

Kuu aega hiljem pani Mourinho ameti maha. 

2015

Pärast Reali siirdus Mourinho Chelseasse, kus ta sajandi alguses omale tõsiselt nime tegi. Hooajal 2014-15 õnnestus tal Inglismaa meistritiitli ning liigakarika näol duubel võtta, kuid aasta hiljem läks kõik taas allamäge. 

2015. aasta detsembris oli Chelseal pärast 16 vooru kirjas üheksa kaotust. Nende hulgas ka oktoobri viimasel päeval saadud 1:3 kaotus Jürgen Klopi (!) juhendatavalt Liverpoolit. 

17. detsembril lahkuski Mourinho Chelsea eesotsast. 

2018

Pärast pooleaastast pausi läks portugallane Manchester Unitedi etteotsa, kellega tuldi esimesel hooajal kohe Euroopa liiga võitjaks. 

Mullu tuldi Premier League's küll teiseks, kuid tänavune hooaeg nii hästi enam ei läinud. Pärast 17 vooru hoitakse kuuendat kohta ning liidrikohal olevast Liverpoolist jäädakse maha 19 punktiga. 

Viimaseks piisaks Unitedi karikas oligi nädalavahetuse kohtumine Jürgen Klopi (!) juhendatava Liverpooli vastu, mille United 1:3 kaotas. 

Nii et vähemalt internetitrollide ja meemigurude arvates on Jürgen Klopp Jose Mourinho vallandamiste katalüsaatoriks.