Ott Tänak. Foto: TOYOTA GAZOO Racing WRC/Facebook
WRC
18. detsember 2018, 16:52

VIDEO | Ott Tänak: saan puhata alles siis, kui mu karjäär on lõppenud

Iga kalendriaasta lõpp on kokkuvõtete tegemise aeg. Toyota rallitiim avaldas sotsiaalmeedias video, kus lõppevast 2018. aastast räägivad Ott Tänak ja Martin Järveoja. 

"Pidin esimest korda oma karjääris meeskonda vahetama," alustas Tänak, kes tänavu Toyota rooli istus. "Toyotal on alati olnud suur potentsiaal, juba esimestest aastast. Minu jaoks läksid asjad väga sujuvalt, esimesel rallil Monte Carlos suutsime poodiumile jõuda." 

Õige tunnetuse leidsid meie mehed neljandal etapil Korsikal, misjärel potentsiaal ka Argentina tulemuseks vormiti. "Seal näitasime lõpuks, et meil on kiirust, võimekust ja teenisime selle tõestuseks võimsa võidu," rõõmustas Tänak. "See andis kindlasti hea tunde." 

Paraku järgnes ilusale võidule kaks ebaõnnestumist, millega eestlaste ekipaaž raskesse seisu jäi. Tiitliheitluses langeti liidritest kaugele ning paljud arvasid, et tšempioniks kroonitakse Thierry Neuville või Sebastien Ogier.

"Minu jaoks annab kaotamine lisajõudu, et järgmisel rallil veel paremini esineda. Muidugi oli raske aeg, eriti, kui tuleb kahel järjestikkusel rallil katkestada," meenutas kaardilugeja Järveoja hooaja keskpaika. 

Ebaõnnele järgnes aga hooaja ilusaim periood. Tänak-Järveoja võitsid kolm etappi jutti ning olid tagasi tiitliheitluses! "Olime tagasi mängus. Paar rallit tagasi oli justkui otsustatud, et kaks meest jagavad tiitli," ütles Tänak. "Ralli muudabki huvitaks, et kõik on läbi alles siis, kui ongi tegelikult läbi."

Veel viimase ralligi eel olid meie meestel teoreetiline tiitlilootus. "Vahe oli küll 23 punkti, aga ma tunnen Otti ja iseennast. Teadsin, et pingutame kuni viimase hetkeni. Kaotus on raske, kuid tunnen, et meil on tulevikus võimalus," lisas Järveoja.

Usutluse lõpetuseks ütles Tänak kuldsed sõnad: "Ralli on teistest aladest erinev: see ei peatu kunagi. Isegi kahe hooaja vahel on vahe maksimaalselt kuu pausi. Seda on põnev jälgida. Aga kui keegi küsib, millal ma puhkan, siis ütlen, et siis, kui ma karjäär lõppeb! Senikaua annan endast parima."