Ole Gunnar Solskjaer.Foto: Ian MacNicol/AFP
Jalgpall
18. detsember 2018, 22:27

Mourinhot asendab Manchester Unitedis suure tõenäosusega Norra jalgpallilegend

Manchester Unitedi jalgpallimeeskond vallandas täna Jose Mourinho ning otsib esialgu tänavuse hooaja teiseks pooleks uut juhendajat. Favoriit sellele kohale on Norra jalgpallilegend Ole Gunnar Solskjaer.

BBC kirjutab, et aastatel 1996-2007 Unitedit mängijana esindanud Solskjaer sobiks oma filosoofiaga treeneriametisse kui valatult. Viimased kolm hooaega on ta juhendanud kodumaal Molde meeskonda, kuid Norras on hooaeg juba lõppenud, paus kestab märtsini.

United tahaks uue peatreeneri paika saada enne 22. detsembri kohtumist Cardiffiga. Ilmselt saaks Solskjaer võimaluse tänavuse hooaja lõpuni, misjärel asuvad Punased Kuradid suuremat kala püüdma. Kandidaatide seast on käinud läbi erinevad suured nimed: Zinedine Zidane, Mauricio Pochettino, Antonio Conte, Carlo Ancelotti, Diego Simeone ja Laurent Blanc.

Ründajana tegutsenud Solskjaer lõi Unitedis 11 aasta jooksul 136 väravat, sealjuures skooris ta ka legendaarses 1999. aasta Meistrite liiga finaalis Müncheni Bayerni vastu. Lisaks jäi ta kontole kuus Premier League´i tiitlit.