Siim-Sander Vene tegi Gran Canarias debüüdi.Foto: CB Gran Canaria/Facebook
Korvpall
19. detsember 2018, 00:16

Siim-Sander Vene naasis Euroliigasse, kuid meeskond sai kindla kaotuse

Korvpalli Euroliigas jäi Siim-Sander Vene koduklubi Gran Canaria koduväljakul kindlalt 71:84 alla Vitoria Baskoniale. Meie mees sai uue leivaisa eest kirja esimesed minutid.

Gran Canaria alustas kohtumist hoogsalt ning kiiresti haarati mõnepunktiline edu. Avaveerandil visati koguni 27 punkti, kuid ohumärk oli Baskonia 22 silma.

Seejärel keerasid külalised kaitses kõvasti vinti juurde ning teine neljandik kuulus kindlalt neile. Gran Canaria viskas 10 minutiga vaid 8 punkti ning poolajapausiks oli Baskonia omakorda kuuega peal. 

Kolmas veerandaeg kulges selgelt külaliste dikteerimisel. Kui esialgu püsis Gran Canaria veel sabas, siis veidi vähem kui kaks minutit enne neljandiku lõppu kärises vahe 15punktiliseks. 

Seda koduperemeestel enam kokku lappida ei õnnestunudki. Viimane veerandaeg kujunes vaid Baskonia lõpptulemuse vormistamiseks.

Võitjate poolelt viskasid võrdselt 16 punkti Matt Janning Shavon Shields. Gran Canaria poolelt ei jõudnud üksi mees kahekohalise punktisummani, paremad olid Anžejs Pasecniks ja Eulis Baez 9 silmaga. 

Vene pääses väljakule 4.35 enne lõpuvilet, mil Gran Canaria oli 18punktilises kaotusseisus. Ta pääses ka esimesel kahel rünnakul vabalt keskpositsioonilt viskele, kuid kumbki neist ei tabanud. 

Küll aga kandis vilja kolmas katse, Vene tabas nurgast kolmese. Eestlane proovis veel korra õnne, kuid debüüdil jäi saagiks kolm silma. Lisaks hankis ta kaks lauapalli.

Järgmise mängu peab Gran Canaria juba ülehomme, külla sõidetakse Piraeusi Olympiacosele, kes sai täna väärt 69:60 võidu Barcelona üle. 

Standings provided by Sofascore LiveScore