NINJA-POISS: Tenshin Nasukawa näitab, mida ta nööride vahel oskab. Ent Floyd Mayweatherit ei tohi jaapanlane 31. detsembril jalaga lüüa.Foto: AFP/Scanpix
Võitlussport
19. detsember 2018, 20:50

Mees, kes tahab rusikaga maailma muuta (4)

Tenshin Nasukawa. Jaapanlane, kellest lõviosa spordihuvilisi pole midagi kuulnud. Ilmselt jääbki 20aastane kikkpoksija tõeliste staaride hulgas teisejärguliseks tegelaseks, aga 31. detsembril kirjutab Nasukawast New York Times, teeb pilti Reuters ja näitab videopilti BBC. Nimelt läheb Nasukawa poksiringis vastamisi Floyd Mayweatheri endaga.

Rizini võitlusõhtu raames toimuva matši ümber on pooleteise kuu jooksul olnud palju kära. Algselt loodeti, et Nasakawa ja 41aastane Mayweather võitlevad kikkpoksi reeglitega, aga pärast seda, kui ameeriklane teatas, et ta pole Nasakawa nimelisest tegelasest kuulnudki, jõudis reaalsus pärale. Mayweatheri soovil kasutatakse poksireegleid, aga tavapärase 12 raundi asemel on kavas vaid kolm ja kohtunikke pole.

Seega pole tegu ametliku matšiga ja tegevkarjääri lõpetanud Mayweather ei pea põdema – paberite järgi jääb ta võitmatuks. Aga kui juhtub ime ja Nasukawa multimiljonäri põrandale lööb, saab Mayweatheri niigi keskpärane maine korraliku hoobi.

Noorel jaapanlasel on aasta viimasel päeval peetavast kohtumisest aga ainult võita. „Suudan oma rusikaga maailma muuta. Tahan Mayweatheri paika panna ja teha üllatavaid liigutusi. Pettusin, kui teda nägin. Ta polnud üldse karismaatiline – mingit aurat polnud. Ta ajab suust mingit provokatiivset jama välja. Kui seda kuulen, tunnen, et tahaks Mayweatherit lüüa,“ rääkis animed, tulnukaid ja Harry Potterit armastav Nasukawa Daily Maili vahendusel.

Mayweatheri pahandamiseks lisas ta, et pole ameeriklasele kunagi eriti pöialt hoidnud, pigem kuulus Nasukawa sümpaatia filipiinlasele Manny Pacquiaole.

Ent Jaapani rusikakangelane on näidanud ka oma ettevaatlikumat külge. „Mayweather on parim – pean kogu aeg valmis olema. Olen kindel, et tema löögid on kiired, aga suudan nendele reageerida. Olen elevil, aga vahel tunnen kartust. Aga kui tähtis päev kätte jõuab, tahan poksida enesekindlalt,“ sõnas ta.

Mayweather armastab oma võitmatuse oreooli igal võimalusel esile tuua, aga profina pole kaotusekibedust tunnistanud ka Nasukawa. Kikkpoksis on ta edukas olnud kõigis 27 matšis, MMA-ringis on alistanud neli vastast. Ent seekord ei tohi jaapanlaste seas ninja-poisiks ja imelapseks kutsutav Nasukawa jalgu kasutada.

Tenshin Nasukawa aupaklikult Floyd Mayweatheri kätt surumas. Foto: REUTERS/Scanpix

Kuigi vaid 57 kg kaaluva jaapanlase võiduvõimalused on väiksed, ei pea kodupublik kartma, et nende lemmik vaeseomaks taotakse. 67kilone Mayweather on oma rahamäed teeninud tänu kaitsele, riske pole tal vaja võtta.

Ometi kordab ameeriklane, et teeb kõike meelelahutuse nimel. Ja rahvas tuleb jälle kaasa. Tokyo lähedal Saitamas toimuvale Rizini-sarja võitlusõhtule oodatakse 37 000 pealtvaatajat.

Mullu heitles Mayweather megamatšis MMA-ässa Conor McGregoriga ja teenis ligi 300 miljonit dollarit. Kuigi Nasukawa-kohtumise eel on haipi oluliselt vähem, suudab poksilegend erinevate allikate väitel ikkagi kokku ajada 85-90 miljonit dollarit. Pole siis ime, et Mayweatheri hüüdnimi on Money (raha – A.K.). Milline saak ootab ees Nasukawat, pole veel teada.

Eestlastest on 31. detsembril Rizini areenile pääsenud endine sumomaadleja Kaido Höövelson alias Baruto, kes kehastus 2015. ja 2016. aastal vabavõitlejaks.