Siim-Sander Vene. Foto: CB Gran Canaria/Facebook
Euroliiga
20. detsember 2018, 23:47

VIDEO | HÄSTI! Punktirekordi visanud Siim-Sander Vene tõusis Euroliiga matšis meeskonna resultatiivseimaks

Korvpalli Euroliigas oli võistlustules Siim-Sander Vene leivaisa Gran Canaria. Hispaania klubi pidi võõral väljakul kindlalt 77:98 alla vanduma Kreeka gigandile Piraeusi Olympiacosele. 

Võrdset mängu jagus vaid avaveerandisse, milles võõrustajad võitsid 20:14. Cran Ganaria esitust pärssis ka põhimängujuhi Nikola Radicevici vigastus juba teisel minutil. Olympiacos kallutas kaalukausi enda kasuks järgmise 10 minutiga veelgi, poolajaks kasvas edu juba 19punktiliseks. 

"Meil pole vaja vaadata tablood ja vaielda kohtunikega. Peame keskenduma oma mängule," sõnas Gran Canaria peatreener Victor Garcia lühikeses poolajaintervjuus. 

Suures plaanis saadi sellega hakkama. Teisel poolajal võõrustajate edu oluliselt ei kasvanud, kuid pinget mängu ei tekkinud. Olympiacose poolelt oli heas hoos vanameister Vassilis Spanoulis, kes viska üleplatsimehena 21 punkti. 

Teisipäevases debüütmängus alles lõpuminutitel platsile pääsenud Vene kuulus sel korral Gran Canaria põhitegijate hulka. Esimest korda sai ta põllule avaveerandi lõpus, kokku teenis ta mänguaega 19 minutit ja 34 sekundit.

Kui esimene tulek polnud Venel kõige parem, jäi nullile, siis teisel poolaja sai ta end korralikult käima. Meie mees kogus meeskonna parimana 15 punkti (visked väljakult 11st 6), mis tähistab tema Euroliiga tippmarki (varasemalt 12). Lisaks hankis ta neli lauapalli, jagas kaks resultatiivset söötu ning tegi ühe vaheltlõike. Kasulikkuse tegur kerkis 17ni. 

Päeva esimeses mängus sai Moskva CSKA koduväljakul kindlalt 102:84 jagu Anadolu Efesist. Liidermeeskond Istanbuli Fenerbahce alistas võõral väljakul 89:65 Podgorica Buducnosti.

Mängudeõhtu viimases matšis alistas Barcelona võõral väljakul koduse rivaali Vitoria Baskonia 77:70.

Standings provided by Sofascore LiveScore