Avo Keele juhendatav Pärnu on finaali eel autsaider, kuid kindlasti on kogenud juhendajal omad nipid varuks!Foto: Alar Truu
Võrkpall
21. detsember 2018, 13:24

Kogenud treenerid kui ühest suust: kumb pingele paremini vastu peab, võidab karika!

22. detsembril selgub Kuressaares Eesti meeste karikavõitja võrkpallis. Finaalis lähevad kell 16.00 vastamisi tiitlikaitsja Saaremaa ja Pärnu.

Saaremaa lülitas poolfinaalis konkurentsist Tallinna Selveri, veerandfinaalis saadi kahel korral jagu Rakverest. Pärnu sai jagu Tartu Bigbankist ja esiliigaklubist TalTech/Kiili, kirjutab volley.ee

Saaremaa on tegu tiitlikaitsja, eelmisel talvel võideti klubi ajaloo esimene karikas. Pärnu krooniti viimati karikavõitjaks 2016. aastal. Omavahel kohtuti viimati alles pühapäeval, Credit24 Meistriliigas teenis 3:0 võidu Saaremaa.

Saaremaa peatreener Urmas Tali: "Hea, et sellele mängule nii-öelda suure mängu silt on külge pandud. Ongi suur mäng! Pärnu peab väga hästi mängima, et meist jagu saada ja meie peame väga hästi mängima, et neist jagu saada. Kes oma asjadega pinge all paremini toime tuleb, seda edu ka saadab. Võidujanu on meil suur ja osa meestel pole üldse mingeid tiitleid ette näidata. Aga ka kogenud Artis Caics on näiteks Eestis võitnud kõik muud tiitlid peale karika."

Pärnu loots Avo Keel: "Finaal on finaal ja muidugi ootan selliseid kohtumisi alati väga. Tiitlitele saab igal hooajal kolm korda mängida ja enamik meeskondi ei jõuagi finaali. Üks mäng otsustab kõik ja määravaks saab, kumb suudab paremini pinget taluda. Karika poolfinaalid Tartuga ja euromängud olid tip-top tasemel meie poolt, aga see viimane mäng tekitas pisut ärevust küll ja viskas mõned küsimärgid õhku. Seal ei saanud me geimilõppudes Saaremaale üldse vastu ja põhjus, miks asjad ei õnnestunud, oli ikka teisel pool võrku."