Luka Doncic (vasakul) ja Mark Cuban. Foto: ZUMA PRESS/Scanpix
Korvpall
21. detsember 2018, 16:51

Dallas Mavericksi omanik: kui me saadaks oma paremad noored Sloveeniasse, oleks NBA tuhat korda parem (1)

Sloveenia imelapse Luka Doncici NBA-karjäär on saanud suurepärase alguse. Seni on ta 29 kohtumisega visanud keskmiselt 18,8 punkti. Möödunud ööl loopis ta Dallas Mavericksi kaotusmängus Los Angeles Clippersile oma senise hooaja suurima saldo ehk 32 silma. 

19aastane noormees on oma sitke mänguga võitnud paljude korvpallihuviliste poolehoiu, sloveenist on vaimustuses ka Mavericksi omanik Mark Cuban.

"Ta on rahulik, ükski olukord ei vii teda rivist välja. Sa ei näe tavaliselt uustulnukatel sellist omadust. Mitte kunagi," ei olnud ta kiitustega kitsi.

Cubani arvates on oluline, et Doncic on Euroopas Madridi Reali eest pallides karastuse saanud, kuid see pole ainus põhjus, miks ta niivõrd hästi NBAsse sulandunud on. 

"Ta on õppinud korvpalli mängima ja see on tema kõige suurem anne," rääkis Cuban. "Kui sa oled nii talendikas ja õpid päriselt ka mängima.. Kui me saadaks oma paremad noored Sloveeniasse treenima, oleks NBA tuhat korda parem. Samal ajal, kui ameeriklased õpivad vastaseid alandama ja tühiselt trikitama, õpivad eurooplased korvpalli mängima."