Kalevi peatreener Donaldas KairysFoto: Martin Ahven
Korvpall
22. detsember 2018, 14:07

Donaldas Kairys: saime hea õppetunni, enda lõdvaks laskmine maksnuks peaaegu võidu (4)

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskonna peatreener Donaldas Kairys rõhutas pärast Ühisliigas saadud 88:80 edu Krasnojarskis sealse Jenissei üle, et suure osa mängust pidasid hoolealused plaanist kinni, kuid enda lõdvaks laskmine neljandal veerandajal maksnuks peaaegu võidu.

Kalev oli kuus päeva varem jäänud Astanas trammi alla ja kaotanud sealsele meeskonnale 78:105. Nüüd oli tegemist kui ümber sündinud meeskonnaga. "Jah, meil on teine sarnane välissõit järjest: pikk reis, kohanemine ajavahega. Astanas tegime hooaja kõige kehvema, nemad aga väga hea mängu," rääkis Kairys Krasnojarskist telefonitsi Õhtulehele.

"Siin saime aru, kui tähtis on see mäng võitluses play-off-koha eest. Olime matšiks hästi valmis, täitsime mänguplaani. See õnnestus eriti hästi esimesel poolajal ja enam-vähem ka kolmandal veerandajal."

Lõpuveerandi eel juhtis Kalev 77:60, kuid viis ja pool minutit enne lõppu jõudis vastane kaheksa punkti kaugusele, enne kui Branko Mirkovic tegi kaks korvi järjest.

"Viimasel veerandil lõpetasime mängimise, kaotasime enesedistsipliini, hakkasime vaidlema kohtunikega ja see ei tule mängule kasuks. Saime hea õppetunni, enda lõdvaks laskmine lõpeb sageli kaotusega ja see peaaegu maksnuks meile tänagi võidu," nentis Kairys.

"Õnneks tabas Branko väga tähtsad visked, Lewis oli samuti hea, Jõesaar tegi kaksikduubli. Tsentrid mängisid samuti hästi, Moultrie on vastastele väga ohtlik rünnakul, Lynch kaitses.

Tänane probleem seisnes selles, et Moultrie püsis väljakul ainult 14 minutit ja langes siis vigadega välja. Ta peab paremini distsipliini hoidma, see on meile edaspidise edukuse suhtes väga tähtis," lisas juhendaja.

Kalev ei saa jõulupühi liiga pikalt tähistada. Neljapäeval, 27. detsembril võõrustatakse Eesti-Läti liigas Liepajat (kell 19 Tiit Soku korvpallikoolis), pühapäeval, 30. detsembril aga Ühisliiga liidrit Moskva CSKAd (kell 17 Rocca al Mare suurhallis).