Kalev Ermits.Foto: Jarek Jõepera
Talisport
22. detsember 2018, 16:36

Kalev Ermits jõudis hoolimata seitsmest trahviringist MK-punktidele, Bö taas parim (1)

Laskesuusatamise Nove Mesto MK-etapil võitis meeste 12,5 km jälitussõidu neli möödalasku teinud Johannes Thingnes Bö, kes startis neljapäevase sprindi tulemuste põhjal esikohalt.

Viimasesse tiiru tuli Bö koos vanema venna Tarjeiga, mõlemad tegid seal ühe möödalasu. Õige pea jäi Tarjei maha, aga viimasest tiirust kolmandana lahkunud venelane Aleksander Loginov suutis Johannes Thingnes Bö peaaegu kinni püüda. Lõpus oli norralane siiski kiirem ja edestas Loginovi 6,2 sekundiga. Tarjei Bö jäi vennast maha 23,9 sekundiga.

Alles 43. kohalt alustanud prantslane Martin Fourcade tegi hiilgava sõidu, läbides kõik tiirud puhtalt. Lõpuks tõusis ta viiendaks (+59,5).

Ainsa eestlasena tegi kaasa Kalev Ermits, kelle lähtepositsioon oli 25. Eesti meeste koondise kiireim suusataja oli hädas lasketäpsusega. Kolmes esimeses tiirus jättis ta üles kaks märki ja neljandas ühe, kokku seega seitse möödalasku. Suusarajal oli ta siiski korralikus hoos ja nii lõpetas Ermits 33. kohaga (+3.38,4). Sellega teenis ta juurde kaheksa MK-punkti.

Rajal näitas Ermits 59. lõpetaja seas 26. aega, itaallasele Lukas Hoferile kaotas ta 1.00,4. Tiirus oli Ermits kiiruselt koguni seitsmes.

MK-sarja juhib 368 punktiga Johannes Thingnes Bö, teine on Loginov 286 silmaga. Eestlastest on punkte kogunud vaid Ermits, tema hoiab 24 punktiga 54. positsiooni.

Naiste 10 km jälitussõit on kavas kell 18, eestlannadest peaks stardis olema Regina Oja, kes sai eilses sprindis 59. koha.