Saaremaa võrkpallurid võivad koos fännidega karikavõitu tähistada.Foto: Irina Mägi
Võrkpall
22. detsember 2018, 18:25

EI MINGIT PALEEPÖÖRET! Pärnu üritas, aga Saaremaa tuli ülipõneva mängu järel karikavõitjaks (2)

Eesti meeste võrkpalli karikavõitjaks tuli Saaremaa, kes alistas Kuressaares peetud finaalis Pärnu geimidega 3:2 (-23, 17, 21, -24, 11). Saaremaa jätkas sealt, kus mullu pooleli jäädi - esimesel tegutsemisaastal võideti nii Eesti karikas, Balti liiga kui ka Eesti meistritiitel.

Esimese geimi võitis mõneti üllatuslikult Pärnu 25:23, aga kaks järgmist kuulusid Saaremaale vastavalt 25:17 ja 25:21. Neljandat geimi dikteeris Pärnu, aga pärast suvepealinlaste eksimusi jõudis Saaremaa 23:23 ja 24:24 viigini. Chisoba Neves Atu kaks punkti tõid geimivõidu siiski Pärnule.

Otsustavas viiendas geimis ei lasknud saarlased Pärnut ohtlikusse kaugusesse ja Artis Caicsi kaval hanitus tõi Saaremaale 15:11 võidu.

"Hullumaja siia aasta lõppu! Väga äge mäng. Tegime oma elu natuke raskeks, aga vähemalt saime võidu kätte. Me ei tahtnud asja viiendasse geimi jätta, aga ju siis tulid krambid ja väiksed asjad peale. Oleme Pärnust meeskondlikum tiim. Seal on lihtsalt head mängijad, aga me oleme meeskond. Siit on hea edasi minna," ütles Saaremaa kapten Siim Põlluäär Kanal 12 otse-eetris.