Margus Hundi (valges) kiirus avaldab NFLis muljet.Foto: AFP/Scanpix
NFL ameerika jalgpalli liiga
23. detsember 2018, 09:48

Peatreener ja kaaslased kiidavad Hunti: ta on unikaalne keskkaitsja, keda on keeruline takistada (2)

Indianapolis Coltsi treenerid nihutasid Margus Hundi tänavuse hooaja käigus tavapärasest äärekaitsest kaitseliini keskmiseks meheks, mis osutus suurepäraseks lükkeks.

See oli pisut riskantne, sest Hundi gabariidid on tolle positsiooni jaoks liiga väiksed. Väljakujunenud arusaamade järgi peaks seal olema rohkem sumomaadleja mõõtu mees, kes müürina vastastel ees seisaks.

Ent Hunt, pikk ja plahvatuslik endine kettaheitja on sel positsioonil kenasti kohanenud ja on jätkuvalt Coltsi kaitsemeeskonna üks liidreid. Seda ilmestab ka fakt, et kohalik väljaanne IndyStar pühendas Hundi liigutamisele terve artikli.

"Margus on unikaalne keskkaitsja (nose tackle - M.T.) nina," lausus Coltsi peatreener Frank Reich IndyStarile. "Ta suudab vastaseid blokeerida ja kaaslastele vaba ruumi tekitada, teisalt on ta väga hea sööduliinide lõikaja. Tavaliselt selle positsiooni mehed pole nii head tormajad."

Tõsi, algus uuel positsioonil oli raske, sest tal polnud peaaegu üldse kogemust. Varem oli Hunt mänginud kohtades, kus tal oli ruumi kasutada oma kiirust ja pikkust. Keskkaitsjana on ta aga vastaste liiniga kohe nina vastu nina.

Hunt: "Pall ja action on palju lähemal. Kui vaadata NFLi ründeliine, siis keskmängija on palliga, tema abilised on pisut rindejoonest eemal. Seega tekib automaatselt tegutsemisruumi. Kui oled kord õppinud, kuidas keskel käituda ja olukordadele reageerida, on edasine päris lihtne."

Hundi kaitsepartner Denico Autry: "Tema liinist läbi tungimine avab mulle palju teid. Ta suudab mitu meest rivist välja lüüa." 

Kaitsemeeskonna liige Anthony Walker (middle linebacker): "Teda on päris keeruline takistada, sest ta on niivõrd plahvatuslik ja teistest kiirem. Kui ta on keskel, see tähendab, et ta lihtsalt ongi pallile lähemal. Ausõna."

Üks Hundi trumpe on ka vastupidavus. Kui reeglina mängivad keskkaitsjad vähem kui 50% olukordadest, siis eestlane olla võimaline madistama üle 70%. Tema koormus võib veelgi tõusta, sest varukeskkaitjsa Al Woods sai sel nädalal viga.

Hunt ja Colts peavad järgmise mängu Eesti aja järgi täna öösel kell 3, kui New Yorkis kohtutakse sealse Giantsiga.