Jarl Magnus Riiber hävis täna hüppemäel ega hakanud suusarajale minema.Foto: AP/Scanpix
Talisport
23. detsember 2018, 14:52

Kahevõistluse MK-sarja liider hävis, õhus on skandaal (2)

Kahevõistluse MK-sarja Ramsau etapi normaalmäevõistluse võitis norralane Jörgen Graabak ajaga 23.58,7.

Pärast hüppeid 11. kohta hoidnud Graabak edestas finišisirgel sakslasi Johannes Rydzekit (+0,3; hüpete järel 8.) ja Fabian Riesslet (+1,0; hüpete 7.). 

MK-sarja liider, eelmised neli võistlust võitnud norralane Jarl Magnus Riiber ebaõnnestus hüppemäel täielikult (79 meetrit, 86,5 punkti) ega hakanud 43. kohalt 10 km suusadistantsile minema. 

Norralased on marus, sest nende sõnul rikkusid Riiberi võistluse hoovõturajal olnud lumetükid. Tõsi, vahetult enne teda laskusid tornist kaks proovihüppajat ning korraldajad proovisid ka harjadega korda majja lüüa.

Ometigi segas miski Riiberi hoovõttu, sest ta lendas otsa pealt välja kehvas tasakaalus ja pidi terve lennu püstijäämisega võitlema. "See on skandaal," põrutas Norra koondise mänedžer Ivar Stuan kohalikule väljaandele VG.

"Protesteerisime, kuid meid ei võetud kuulda. Kohtunike ja korraldajate ülesanne on tagada, et tingimused oleks kõigile võrdsed."

Stuan jätkas: "See on eluohtlik! Nad laskuvad kuni 90km/h ja järsku on rajal lumi. Kui midagi läheb halvasti, võib tagajärjeks olla surm. See pole MK-sarja vääriline ega maailma parima kahevõistleja suhtes aus."

Vaata videot!

Hüppevõistluse võitis poolakas Szczepan Kupczak, kuid suusarajal oli ta niivõrd kehv (43. aeg), et taandus lõpuks 36. kohale. 

Tänased tulemused (kliki pildil):

Graabaki võit tähendab, et norralased on võitnud nüüd viis MK-võistlust järjest. Viimati läks neil nii hästi aastal 1999 ning enne seda aastal 1989.

Kristjan Ilves tervislikel põhjustel Ramsaus ei võistelnud.

MK-sari jätkub 5.-6. jaanuaril Otepääl.

Sarja punktitabel: