Aasta meessportlane Magnus Kirt.Foto: Stanislav Moškov
Spordivaria
27. detsember 2018, 22:51

NII SEE JUHTUS | Sport 27.12: vehklejad ei võitnud spordigalal ühtki auhinda (18)

Täna õhtul kell 19 algab "Spordiaasta tähed 2018" galasõu, kus selguvad tänavused Kristjanite võitjad ehk muuhulgas saame teada, kes on Eesti aasta mees- ja naissportlane. Mõistagi hoiame silma peal ka muul spordis toimuval!
22:50
SPORDISÕBER

Ühtlasi tõmbame otseblogile joone alla, kuid ärge veel Õhtulehe veebilehte sulgege, sest Siim Kera toob esimesel võimalusel võitjate muljed Saku Suurhallist lugejateni.

Hüva õhtu jätku! 

22:38
SPORDIAASTA TÄHED

Õhtu resümee: vehklejad jäid tõtt-öelda ootamatult tühjade pihkudega, kuigi spordiajakirjanike käest teenisid esikoha nii Euroopa meister Katrina Lehis kui ka tema treener Helen Nelis-Naukas.

Mullu tabas sama saatus Nikolai Novosjolovit, kelle eest napsas tänu rahavhääletusele esikoha rallisõitja Ott Tänak.

22:27
SPORDIAASTA TÄHED

Magnus Kirt tänukõnes: "Suur tänu! Ossaa! Oli väga suur au olla ainuüksi nominent, aga siin olla ja Kristjanit käes hoida on väga-väga meeldiv tunne. Aitäh! Usun, et seda pingerida polnud kõige lihtsam paika panna.

Oma hooajale tagasi vaadates tahaksin rõhutada oma tiimi tähtsust. Marek Vister, Indrekt Tustit ja Heiko Väät on teinud kõik, et mina nende tulemusteni jõuaks. Tahaks tänada fänne, toetajaid ja kõige rohkem oma perekonda. Ilma teieta polnuks see võimalik. 

On olnud suur au nende inimestega koos seda teekonda käia ja protsessi nautida. Aga väga pikalt ei tohi end mugavalt tunda ,sest väga palju tähtsat on veel ees. Loodetavasti suudame tänu tarkadele otsustele pakkuda veel palju häid emotsioone."

Aasta meessportlane Magnus Kirt. (Stanislav Moškov)



22:17
SPORDIAASTA TÄHED

Aasta meessportlane 2018 on odaviske EM-pronks Magnus Kirt!

22:04
SPORDIAASTA TÄHED
Aasta naissportlane Saskia Alusalu. (Stanislav Moškov)
21:58
SPORDIAASAT TÄHED

Aasta naissportlane - kiiruisutaja Saskia Alusalu!

21:57
SPORDIAASTA TÄHED

Laval käis auhinna vastu võtmas ainult kaardilugeja Martin Järveoja: "Energia jäävuse seadus on olulisemaid seadusi füüsikas. Energia ei teki ega kao, vaid muundub ühest liigist teise või kandub ühelt kehalt teisele. Toyota tiimi, meie perekondade, toetajate ja rallifännide energia on meil sel aastal aidanud saavutada palju suurepäraseid tulemusi.

Samas tuleb tunnistada, et kohati olid kaod energia ülekandmisel pisut suured ja võib-olla seetõttu jäi meil tiitel võitmata. Aga kõige orhkem tahaksime tänada meie perekondi ja toetajaid. Tänu teile oleme sel teel nii tugevad nagu me oleme. Kõige tähtsamad on siiski Eesti rallifännid, kes on  võtnud teekonna ette mõnele MM-etapile.

On väga tore näha Eesti lippe lehvimas Mehhiko mägedes või Saksamaa viinamarjaistandustes. See on tõeliselt soe tunne. Meil Otiga on omad unistused, omad eesmärgid. Seda aastat on jäänud veel nlei päeva, tehke sporti, käige saunas ja võtke aega oma läehdastele. Head vana aasta lõppu!"


21:50
SPORDIAASTA TÄHED

Aasta võistkond - rallipaar Ott Tänak-Martin Järveoja.

21:39
SPORDIAASTA TÄHED

Cretu ei saanud ise galale tulla, kuid saatis videotervituse: "Olen väga liigutatud, on suur au saada see auhind teist aastat järjest. Ma ei oodanud seda.

Arvan, et see on autasu kogu võrkpallile. Meeskonnale ja fännidele, kes toetavad meid nii heas kui ka halvas. Te olete imelised. Kogu Euroopa teab, kuidas te meie kutte toetate ja meile suurepäraseid emotsioone annate.

Aitäh veelkord suurepärase auhinna eest. Loodan kogu südamest, et oleme uuel aastal suutelised jõudma EMil ajaloolise saavutuseni. Soovin kõigile sportlastele ja treeneritele head uut aastat!" 

Gheorghe Cretu nimel võttis auhinan vastu võrkpallikoondise kapten Kert Toobal. (Stanislav Moškov)
21:33
SPORDIAASTA TÄHED

Aasta treener - võrkpallikoondise juhendaja Gheorghe Cretu, kes pälvis sama autasu ka aasta eest.

21:13
SPORDIAASTA TÄHED

Paar melufotot kah:

(Stanislav Moškov)
(Stanislav Moškov)
21:11
SPORDIAASTA TÄHED
Aasta spordihing - Rapla korvpallimeeskonna mänedžer Jaak Karp! (Stanislav Moškov)
Aasta spordihing - Rapla korvpallimeeskonna mänedžer Jaak Karp! (Stanislav Moškov)
21:04
SPORDIAASTA TÄHED

Aasta spordihing - Rapla korvpallimeeskonna mänedžer Jaak Karp!

Rapla Korvpallikooli tegevjuht ja AVIS UTILITAS Rapla võistkonna mänedžer Jaak Karbi juhtimisel on väikelinna korvpalliklubist kujunenud Eesti üks tugevamaid. Rapla klubil on jätkusuutlik saavutusspordi süsteem, lojaalsed toetajad, professionaalsed taustajõud ning mis kõige olulisem – toetav kogukond, keda liidab korvpall. Korvpall on viinud viie tuhande elanikuga Rapla ka kindlalt Baltikumi spordikaardile.

Rapla Korvpallikool arendas esimesena Eesti korvpalliklubidest välja tervikliku klubipüramiidsüsteemi, mis algab lastekorvpalliga nii poistele kui ka tüdrukutele ning tipneb Eesti-Läti liigas mängiva esindusmeeskonnaga AVIS UTILITAS Rapla. Sealjuures on Rapla esindusmeeskond väikseimas linnas tegutsev professionaalne korvpalliklubi Eestis ning terves Läänemere regioonis. Rapla Korvpallikooli võistkonnad on erinevates vanuseklassides aastaid kuulunud Eesti paremikku ning siit on kasvanud nii noorte- kui ka rahvuskoondise mängijaid, aga ka sadu ja sadu lihtsalt tublisid ja sportlikke Eesti noori.

Jaak Karbi eestvedamisel panustab Rapla Korvpallikool palju ka esindusmeeskonna kodumängude korraldamisesse, et pakkuda igas vanuses Raplamaa elanikele sportlikku innustust ning kogukonda liitvat emotsiooni ja meelelahutust. Sealjuures võib Karpi pidada piirkonna suurimate regulaarselt toimuvate spordi- ja meelelahutusürituste korraldajaks – kuni veerandsada korda aastas toob ta Rapla mängudele iga kord kokku 500-1000 külastajat.

Lisaks tööle korvpallikooli juhtimisel pani Karp aluse Eesti esimese korvpallimuuseumi rajamisele, mis on plaanis avada Raplas 2019. aastal.

20:52
SPORDIAASTA TÄHED

Kelly Sildaru kõne: "Mul on täna väga hea meel olla siin ja võtta vastu see auhind kolmandat korda. Seoses sellega tänan oma kalleid koostööpartnereid. Suured tänud ka suusaliidule, kallile perekonnale, armsatele sõpradele ja toredatele fännidele. Olete mulle alati suureks toeks olnud, suur-suur aitäh teile!"

(Stanislav Moškov)
20:49
SPORDIAASTA TÄHED

Aasta noorsportlane - freestyle-suusataja Kelly Sildaru!

20:48
SPORDIAASTA TÄHED

Aasta parasportlased - kergejõustiklane Maarja-Liisa Landar ja ujuja Matz Topkin.

(Stanislav Moškov)
(Stanislav Moškov)

 

20:42
SPORDIAASTA TÄHED

Rahvusvahelise Olümpiakomitee auhind "Olympism in Action" läheb Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumile.

Baltimaade suurim elamuslik spordimuuseum on oma meeskonnaga viimase kahe aastaga teinud läbi tohutu arengu – muuhulgas on muuseum tunnistatud Eesti aasta muuseumihariduse edendajaks, pälvinud kuus Eesti muuseumiauhindade nominatsiooni ja suurendanud külastatavust pakkudes nii haridus-, olümpia- kui spordielamust kümnetele tuhandetele lastele ja noortele ning kõigile spordisõpradele.

Rahvusvahelise Olümpiamuuseumide koostöövõrgustiku asutajaliikmena on muuseumi tegevuse keskmes eelkõige olümpiamängude loo ja Eesti sportlaste saavutuste kajastamine. 2018. aastal lisandus Eesti ühe kiiremini areneva muuseumi kontole aga ka nii ralliteemaline näitus kui ka suurejooneline rahvusvaheline koostöö Real Madridi jalgpalliklubiga - tegu on mitte ainult Eesti, vaid tõenäoliselt kogu Põhja-Euroopa ühe suurima spordiajaloolise koostööprojektiga maailma edukaima jalgpalliklubiga.

Kõik muuseumi tegevused kannavad endas sama visiooni - muuseumis ei ole kõik asjad vitriinides peidus, vaid võimalusel inimestele nähtavad, näitlikustatud ja katsutavad. 21. sajandi sportlik elamusmuuseum peab pakkuma võimalust kogeda, proovida ja avastada selliselt, et killuke spordi kirge ja väärtusi jõuaks iga külastaja südamesse. Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum asub Tartu vanalinnas aadressil Rüütli 15.

Auhinna võttis EOK president Urmas Sõõrumaalt vastu Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi juhatuse liige Siim Randoja.

 

(Stanislav Moškov)

 

20:29
SPORDIAASTA TÄHED

Õhtu jätkus EOK presidendi Urmas Sõõrumaa kõnega. Paar lõiku sellest:

"Tänan kõiki, keda on spordi juures vaja, teie panuse eest. 27 aastat oleme nautinud taasiseseisvunud Eestis majanduse õitsengut. Kahjuks sport kui eelkõige tervise edendaja pole täitnud oma eesmärki. Tervise poolelt on asjad päris hullud.

Toon ühe näite. Meie täiskasvanud mehed hakkavad 17 aastat varem käima arstide juures kui norralased või rootslased. Füüsiline ja vaimne tervis peaks olema riiklik prioriteet. Meie haridussüsteem peaks olema orienteeritud loovusele, mitte kopeerimisele. Mis kasu on matemaatikast, kui sul tervist pole? Et meie rahvas seisaks veel sadu aastaid! Soovin kõigile meeldejäävat õhtut, aastavahetust ning soovide täitumist."

Urmas Sõõrumaa. (Stanislav Moškov)
19:42

View this post on Instagram

EV100 spordiaasta tähed 2018 #sport #sporditähed

A post shared by JULIA BELJAJEVA (@beljajeva_julia) on

19:36
SPORDIAASTA TÄHED

Aasta veteransportlane - murdmaasuusataja Virgo Karu!

(Stanislav Moškov)
(Stanislav Moškov)
Loe rohkem