Kristjan IlvesFoto: Aldo Luud
Talisport
27. detsember 2018, 17:42

TERVIS KORRAS! Kristjan Ilves stardib Otepää MK-etapil

Jõulupühad tõid Eesti kahevõistluse huvilistele hea uudise: Kristjan Ilvese täiendavate terviseuuringute tulemused olid rõõmustavad ning praeguse seisuga on mees 5.-6. jaanuaril Otepää MK-etapil stardis.

"Mingit probleemi arstid ei leinud, ühtki piirangut treenimisele ega võistlemisele ei seatud," teatas Kristjani treenerist isa Andrus Ilves Õhtulehele. "Jälgime enesetunnet ja valmistume rahulikult Otepää MK-etapiks. Arvan, et kõik läheb positiivses suunas."

Detsembri alguses Lillehammeris ei jaksanud Ilves absoluutselt suusatada, sportlane ja treenerid kahtlustasid ületreenimist. Jõulukuu jooksul tehtud kahed terviseuuringud kinnitasid, et seda probleemi ei tohiks olla. Miks suusajaksu polnud, jääbki vist teadmata. 

Pärast Lillehammerit polegi Ilves võistelnud, sest jõulude-eelne Ramsau etapp jäeti igaks juhuks vahele. Võistlemise asemel puhati ja treeniti kodumaal rahulikumas tempos.

"Loodan, et mõõnaperiood on ületatud," lisas Andrus Ilves. "Saime kindlust, et võime julgemalt treenida ega pea väga muretsema. Uuringud olid ikkagi vajalikud ning neist oli kokkuvõttes palju kasu."

Vanema poja suusavormist tal ülevaade puudub, sest kiiremaid liigutusi pole veel treeningul tehtud. "Oleme Tartu maratoni rajal rahulikult suusatanud, aga lähipäevil tuleb ka kiiremaid liigutusi teha. Forsseerima ei taha väga hakata, eks võistlused näitavad, mis seis on."