Martin Järveoja.Foto: Stanislav Moškov
WRC
27. detsember 2018, 22:08

Tänak - Järveoja valiti aasta võistkonnaks. Järveoja tänukõnes: tehke sporti ja käige saunas (5)

Aasta võistkonnaks valiti esimest korda ralliduo Ott Tänak - Martin Järveoja (Toyota), kes lõpetasid MM-sarja taas kolmanda kohaga. 

Tänak - Järveoja saavutasid hooaja jooksul neli etapivõtu ning olid kaks korda teised. 

Laval käis auhinda vastu võtmas vaid Järveoja, kes pidas pikemat sorti kõne: "Energia jäävuse seadus on olulisemaid seadusi füüsikas. Energia ei teki ega kao, vaid muundub ühest liigist teise või kandub ühelt kehalt teisele. Toyota tiimi, meie perekondade, toetajate ja rallifännide energia on meil sel aastal aidanud saavutada palju suurepäraseid tulemusi.

Samas tuleb tunnistada, et kohati olid kaod energia ülekandmisel pisut suured ja võib-olla seetõttu jäi meil tiitel võitmata. Aga kõige rohkem tahaksime tänada meie perekondi ja toetajaid. Tänu teile oleme sel teel nii tugevad nagu me oleme. Kõige tähtsamad on siiski Eesti rallifännid, kes on võtnud teekonna ette mõnele MM-etapile.

On väga tore näha Eesti lippe lehvimas Mehhiko mägedes või Saksamaa viinamarjaistandustes. See on tõeliselt soe tunne. Meil Otiga on omad unistused, omad eesmärgid. Seda aastat on jäänud veel neli päeva, tehke sporti, käige saunas ja võtke aega oma lähedastele. Head vana aasta lõppu!"

Rallipaar pälvis viimati aasta võistkonna autasu aastal 2003, kui parimaks valiti Markko Märtin - Michael Park

Lisaks võitjatele olid nominendid Eesti epeenaiskond (mullune parim), meeste võrkpallikoondis ja tantsupaar Konstantin Gorodilov – Dominika Bergmannova.