Aasta naissportlane 2018 - Saskia Alusalu.Foto: Stanislav Moškov
Talisport
27. detsember 2018, 22:02

OLÜMPIA MAKSAB! Aasta naissportlaseks valiti Saskia Alusalu (2)

Eesti aasta naissportlase auhinna pälvis tänavu kiiruisutaja Saskia Alusalu (24).

Alusalu oli tänavustel Pyeongchangi taliolümpiamängudel edukaim eestlane, kes saavutas Eesti Vabariigi 100. sünnipäeval ühisstardist sõidus neljanda koha. Ühisstardist sõidu MK-sarja üldarvestuses sai Alusalu kaheksanda koha.

"Veebruaris Pyeongchangis enne olümpiamängude avamisi avanes mul võimalus Kristjani kuju katsuda ja kui juba käe välja sirutasin, siis mõtlesin, et ei, ootan enda oma ära. Ja ma jõudsingi ära oodata. Mul on suur au ja olen südamest tänulik kõikidele hääletajatele," ütles Alusalu tänukõnes.

Kiiruisutajate jaoks pole tegu esmakordse tunnustusega, sest 1964. aastal pälvis Eesti aasta sportlase tiitli olümpiavõitja Ants Antson. Tõsi, siis ei eristatud mehi ja naisi.

Aasta naissportlane selgus rahva, spordiajakirjanike ja spordiorganisatsioonide hääletustulemuste liitmisel. Võitjate väljaselgitamisesse andsid oma panuse rahvahääletusel koguni 62 660 unikaalset hääletajat, rekordiliselt 67 spordiorganisatsiooni ning 49 spordiajakirjanikku.

Aasta naissportlane 2018 - Saskia Alusalu. Foto: Stanislav Moškov

Nominendid olid veel tennisist Anett Kontaveit, epeevehkleja Katrina Lehis ja freestyle-suusataja Kelly Sildaru, kes pälvis aasta noorsportlase tiitli.