Aasta meessportlane 2018 - Magnus Kirt.
Kergejõustik
27. detsember 2018, 22:21

Aasta meessportlane 2018: Magnus Kirt seljatas Ott Tänaku (4)

Eesti aasta meessportlase tiitli pälvis odaviskaja Magnus Kirt (28), kelle jaoks on tegu esmakordse tunnustusega.

Kirt rõõmustas eestlasi tänavu Berliini EMil võidetud pronksmedaliga, lisaks uuendas kolm korda rahvusrekordit. Praegu kehtivad numbrid on 89.75, mille ta viskas 13. juulil Marokos Rabatis toimunud Teemantliiga etapi. Sama sarja finaaletapil saavutas ta teise koha.

Aasta meessportlane 2018 - Magnus Kirt. Foto: Stanislav Moškov

Magnus Kirt tänukõnes: "Suur tänu! Ossaa! Oli väga suur au olla ainuüksi nominent, aga siin olla ja Kristjanit käes hoida on väga-väga meeldiv tunne. Aitäh! Usun, et seda pingerida polnud kõige lihtsam paika panna.

Oma hooajale tagasi vaadates tahaksin rõhutada oma tiimi tähtsust. Marek Vister, Indrek Tustit ja Heiko Väät on teinud kõik, et mina nende tulemusteni jõuaks. Tahaks tänada fänne, toetajaid ja kõige rohkem oma perekonda. Ilma teieta polnuks see võimalik. 

On olnud suur au nende inimestega koos seda teekonda käia ja protsessi nautida. Aga väga pikalt ei tohi end mugavalt tunda, sest väga palju tähtsat on veel ees. Loodetavasti suudame tänu tarkadele otsustele pakkuda veel palju häid emotsioone."

Meeskergejõustiklastele tõi viimati aasta sportlase tiitli tõkkejooksja Rasmus Mägi aastal 2016.

Aasta meessportlane selgus rahva, spordiajakirjanike ja spordiorganisatsioonide hääletustulemuste liitmisel. Võitjate väljaselgitamisesse andsid oma panuse rahvahääletusel koguni 62 660 unikaalset hääletajat, rekordiliselt 67 spordiorganisatsiooni ning 49 spordiajakirjanikku.

Lisaks Kirdile olid nominendid veel rallisõitja Ott Tänak, epeevehkleja Nikolai Novosjolov ja mitmevõistleja Maicel Uibo.