Foto: Valve
Esport
28. detsember 2018, 10:03

„Counter-Strike'i“ viimane uuendus annab veteranidele medalid

Hiljutine uuendus premeerib virtuaalsete medalitega kõiki vanakooli mängijaid, kelle esimene kord „Counter-Strike'i“ mängida oli rohkem kui 10 aastat tagasi.

Varasemalt riputati veteranimedaleid mängijate profiilidele ainult 5 mänguaasta täitumise puhul, kuid arvestades mängu 20-aastast iga, oli nõudlus suurema numbriga medalite järgi suur. Kuid uuenduse ajastus ei paista olevat juhuslik vastutulemine, vaid vajadus medalite järele on isegi rohkem pragmaatiline kui sümboolne.

Nimelt läks „Counter-Strike: Global Offensive“ hiljuti üle free-to-play mängumudelile, mis tähendab, et mäng on nüüd kõigile tasuta kättesaadav. See on osutunud teose arendajale Valve'ile raskeks väljakutseks, sest antud käik on vähendanud ka karistusmeetmete mõju, milleks oli eelnevalt vähemalt 15€ mängijakonto lukustamine.

Valve on loonud erinevaid meetmeid, kuidas sohitegijaid vahele võtta ning toksilisi mängijaid teistest eraldada, kuid nüüd tekkinud uute kontode laine vastu pole sellest piisanud, sest väidetavalt on mängudes tavalisest rohkem sohitegijaid. Uued 10 aasta veteranimedalid on kõige lihtsam psühholoogiline meetod õiglustunde loomisel, kus kasutajad saavad muretumalt eeldada, et veedavad aega koos ausate mängijatega, sest medaliga premeeritakse ainult neid, kes pole varasemalt pahandustega silma paistnud.

Seeria viimane mäng, „Counter-Strike: Global Offensive“ ilmus 2012. aastal ja pole seega ise veel 10 aastat vanagi, kuid arendustöö mängu esimese eelkäijaga algas 20 aastat tagasi ning selle viimane lõplik versioon, 1.6 ilmus aastal 2003 koos Steami mänguplatvormiga.

Sellest tulenevalt nimetataksegi populaarse tulistamismängu eelkäijat nimega „Counter-Strike 1.6“. Ehk siis kõik medali saajad on kas mänginud „Counter-Strike 1.6“ või sellele 2004. aastal järgnenud uusversiooni „Counter-Strike:Source“.