Chavaughn Lewis (vasakul) novembris Riia VEFi vastu pallimas. Foto: Martin Ahven
Korvpall
28. detsember 2018, 11:56

Kohtunik vastasele rusikaga virutanud Kalev/Cramo pallurist: midagi jäi neil hõõguma ja nad võtsid eelmise olukorra kaasa

Eilsel BC Kalev/Cramo ja Jurmala vahelisel Eesti-Läti korvpalliliiga mängul toimus kahetsusväärne juhtum - Tallinna klubi ameeriklane Chavaughn Lewis lõi vastast Ugis Pinetet rusikaga näkku ning saadeti seepeale väljakult minema. 

Üheks kohtunikuks oli eile Eesti korvpalliliidu kohtunike juht Rain Peerandi, kes tunnistas, et oma silmaga ta varasemalt sellist olukorda näinud ei ole.

"Mingi asi viis seal Lewise endast välja," selgitas ta olukorda. "Kerge konflikt hakkas rünnak varem, Lewise vastu tehti viga, mille kohtunikud fikseerisid. Ma ei tea, kas teisele poole joostes oli mingi sõnavahetus - kõike ei pruugi kuulda -, aga midagi jäi neil hõõguma ja nad võtsid eelmise olukorra kaasa."

Samas olukorras diskvalifitseeriti ka Jurmala mängumees Karlis Lasmanis. 

"Tema oli tol hetkel vahetusmängija ja ronis selles olukorras pingilt väljakule. Mängu tohib pingilt rahustama tulla ainult treener. Ses olukorras tuli mängija diskvalifitseerida," põhjendas Peerandi.

Lewise karistus selgub pärast seda, kui distsiplinaarkomisjon on raportid läbi lugenud ning videod üle vaadanud.